Det hettade till direkt i replikskiftet mellan Mikael Damberg (S) och Fredrik Reinfeldt (M) i årets första partiledardebatt i riksdagen i dag.
– Sossarna lovar allt till alla, de har råd med allt. Det tänjer gränsen till det anständiga, sa Fredrik Reinfeldt. Statsministern började annars partiledardebatten med att prata om jobben. Han räknade upp fem punkter för hur alliansregeringen vill satsa på jobben.
1. Drivkraften för jobb måste vara tydliga och förstärkas. Ett samhälle där alla vill jobba blir det fler arbetade timmar.
2. Fria handeln ska verkligen bli så fri som vi pratar om i teorin.
3. Stark ekonomi.
4. Bättre skola.
5. Nystartsjobb. Fler ska få en chans på arbetsmarknaden. 400 000 jobbar ej, 160 000 av dem är födda i annat land.
Eftersom Stefan Löfven saknar riksdagsplats tog Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen, Mikael Damberg, debatten mot Reinfeldt. Han inledde med att rikta in sig på det som varit regeringens främsta fråga: att hålla ordning och reda på de offentliga finanserna.
– Moderaterna har gått från ett överskott i ekonomin på 65 miljarder 2006 till ett underskott på 87 miljarder nu. Om underskottet fortsätter öka kan vi hamna på Greklands ekonomiska nivå. Ändå ville ni genomföra ett femte jobbskatteavdrag, sa Mikael Damberg.
– Moderaterna lovade att skapa fler jobb, nu är 400 000 arbetslösa, fortsatte han och tog även upp de fallande skolresultaten.
– Reinfeldt lovade att förbättra skolan, som nu försämrats mest i Europa av alla OECD-länder.
Fredrik Reinfeldt höjde i sin replik till Damberg rösten. Socialdemokraterna lovar mer åt alla, menar han.
– Sossar har råd med allt. Det tänjer gränsen för det anständiga, sade Reinfeldt.
Damberg svarade med att det var tydligt på Reinfeldts reaktion att ämnet var känsligt.
– Ni märker vilken öm tå jag trampar på. Reinfeldt blir arg. Statsministern försöker siffertrixa kring jobben och det håller inte. Arbetslösheten är högre än när ni tillträdde. Och vad ska betala det här underskottet, skolan, jobben, eller vilka?
Följ Dagens Arena på Facebook och Twitter, och prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av granskande journalistik, nyheter, opinion och fördjupning.