EU-länderna har kommit överens om att ytterligare 120 000 kvotflyktingar fördelas i EU, men det är fortfarande oklart hur detta ska göras.
Flera ministrar och kommissionärer var besvikna efter måndagens EU-möte, rapporterar SR och SVT.
– Det här är långt ifrån vad vi förväntar oss av europeisk solidaritet, sa Tysklands inrikesminister Thomas de Maizieres till SVT.
Trots hårda tongångar blev det inget beslut om EU-kommissionens förslag om obligatoriska flyktingkvoter för medlemsländerna.
– I dag är det allt för få länder som är beredda att kompromissa och att gå emot sin hemmaopinion. Steget är långt från att komma till en permanent lösning. De fluffiga orden om att vi ska lösa krisen har helt enkelt inte kunnat omsättas, säger SVT:s europakorrespondent Ulrika Bergsten.
Ungern, Polen, Rumänien, Litauen, Slovakien och Tjeckien har fortfarande vägrat gå med på bindande avtal om flyktingmottagande. Men de har inte tillräckligt många röster för att stoppa förslaget, när en ny omröstning görs. En sådan är planerad till nästa ministermöte – den åttonde oktober.
Följ Dagens Arena på Facebook och Twitter, och prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av granskande journalistik, nyheter, opinion och fördjupning.