När Kommunal tecknar nytt avtal i slutet av april, ska medlemmarna kunna ha tillit till att förbundet gjort allt i sin makt för att förbättra villkoren.
När jag åker buss tidiga morgnar händer det att jag träffar personal som jobbar på ett äldreboende i södra Stockholm. Unga och äldre kvinnor med hörlurar under mössorna.
Under dessa kalla morgnar är det lätt att börja fundera över vad som hände med den offentliga debatten om arbetarna i den svenska välfärden? Den debatt som skulle handla om lönekraven för undersköterskorna och villkoren för alla de som ofrivilligt jobbar deltid. Kvinnorna som bär vår välfärd.
Men i stället är vi här. I ljus från kamerablixtar, vid presskonferens efter presskonferens, som vittnar om en värld långt bort från dem som sliter på äldreboenden och i hemtjänsten.
Mer än 90 procent av de arbetande undersköterskorna är kvinnor. Det är de som ser till att din skröpliga mormor får en måltid eller tar din hand när nålen går igenom huden efter blod.
I år är planen att de ska få en högre lön för sin möda och bättre förutsättningar att jobba heltid. Arbetsmiljön ska även ses över så att fler faktiskt orkar jobba längre utan att riskera långtidssjukskrivningar.
Det är de krav som fackförbundet Kommunal driver inför avtalsförhandlingarna med Sveriges Kommuner och Landsting.
I dagsläget har nästan 10 000 av välfärdens arbetare lämnat Kommunal efter Aftonbladets avslöjanden om vad ledningen gör med medlemmarnas pengar. Flera distrikt har riktat avgångskrav mot hela förbundsstyrelsen, och ordförande Annelie Nordström har flaggat för att hon inte ställer upp för omval. Det är utgångsläget när cirka 355 000 anställda inom offentlig sektor ska få sina avtal omförhandlade.
Skandalerna handlar egentligen inte om porrstjärnor och om var utrikesministern bor, utan om vad det gör med förtroendet för det fackliga arbetet. Att det inte ska råda någon tvekan om att dina förtroendevalda kamrater på arbetsplatsen och i Stockholm gör allt för att du ska få bättre arbetsvillkor. Att medlemmarna ska kunna lita på att vad som än händer, så kommer alltid kampen först.
För vem skulle annars föra den?
I dag lever många undersköterskor på marginalen. De som tar hand om din mormor och byter bandaget på skadade i akuten. De som väntar på bussen en kall morgon.
När deras kollektivavtal går ut sista april ska de känna full tillit till att Kommunal gjorde allt i sin makt för ett avtal som gav dem en lön som bättre reflekterar deras arbetsinsatser.
Det är värt att tänka på när kamerablixtarna slutar smattra över Kommunals ledning.
Följ Dagens Arena på Facebook och Twitter, och prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av granskande journalistik, nyheter, opinion och fördjupning.