Äntligen tar Kommunals ledning strid i frågan om delad föräldraförsäkring.
Kommunals medlemmar är sannolikt de som drabbas hårdast av en ojämställd arbetsmarknad. De är värdediskriminerade och får därmed lägre lön än mansdominerade yrken som är lika tunga och ansvarsfyllda. De arbetar i högre grad visstid och deltid.
Kvinnors dåliga ställning, inkluderat Kommunals medlemmar, på arbetsmarknaden går bland annat att hänföra till det ojämställda uttaget av föräldraförsäkringen. Trots detta driver inte Kommunal frågan om en helt delad föräldraförsäkring. Motståndet inom förbundet är nämligen stort.
Arbetsmiljön för många kvinnor inom Kommunals yrken är undermålig. Föräldraledighet kan innebära en nödvändig paus som gör att kroppen orkar med att jobba lite mer, lite längre. Deltidsarbete ger inte mycket pengar i plånboken. Det används som skäl för att den kommunanställde kvinnan är föräldraledig i stället för den industriarbetande mannen.
Men inför Kommunals kongress om två veckor, kommer nu ett förslag om att förbundet ska driva frågan om en helt delad föräldraförsäkring, i kombination med frågan om rätt till heltid, högre löner och bättre förebyggande arbetsmiljöarbete.
Det är helt rätt väg att gå för Kommunal, och på tiden. Kvinnors deltagande på arbetsmarknaden på lika villkor som män är en nödvändighet för att få ett jämställt samhälle.
Frågan om delad föräldraförsäkring kommer att skapa en stor debatt på Kommunals kongress, men det är ett viktigt verktyg för att väldfärdsarbetarna ska kunna få den lön och de villkor de förtjänar. Och det är en strid som den avgående Kommunalordföranden Annelie Nordström är villig att ta.
Lika deltagande på arbetsmarknaden, kräver delat ansvar i hemmet. Det är dags för både Kommunal och regeringen att hoppa på det tåget.
Följ Dagens Arena på Facebook och Twitter, och prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av granskande journalistik, nyheter, opinion och fördjupning.