Inlägget uppdaterades 23 januari 2014 kl: 09:42.
Senaste nytt från Bulgarien, undrar du?
Varje år lämnar 500 läkare landet, vilket leder till en blödande sjukvårdskris, rapporterar Al-Jazira.
”Om fem år kommer Bulgarien att sakna läkare”, larmar läkaren Dimitar Dimitrov, ordförande för en arbetsgivarorganisation för vårdsektorn i Bulgarien. Under 2012 begav sig fler än 600 läkare för arbete utanför landet, där lönerna är fem till tio gånger högre.
Människor som väljer att lämna sina hemländer behöver inte vara ett problem.
Orsakerna är främst ekonomiska. Det finns också andra anledningar till att läkare i synnerhet väljer att lämna Bulgarien. Landets välfärdssystem är på väg att kollapsa. Bra vård kostar.
Befolkningen i Bulgarien har minskat kraftigt sedan 1985. Fler än en och en halv miljon har lämnat landet sedan 1985.
Alla befolkningsgrupper minskar och kommer att fortsätta minska. Landet har i dag nästan samma invånartal som efter andra världskriget. Ingen vill vara kvar. Detta riskerar att drabba hela det bulgariska samhället.
Bulgarien har ett sargat sjukvårdssystem, där konsekvenserna av fattigdom, brain drain och infrastrukturens brister präglar vardagen för yrkesutövande personer inom hela sjukvården, alltså inte enbart landets läkarkår.
Läget i landet kan belysas av de regeringskritiska protesterna och missnöjet mot landets regering.
I dokumentärfilmen Sofia’s Last Ambulance får vi följa ett sjukvårdsteams vardagliga arbetsvillkor inifrån en ambulans. Mellan utryckningarna pratar teamet om alla kollegor som har lämnat landet.
Filmen illustrerar välfärdens status i EU:s fattigaste land, och hur den gemensamma välfärden monteras ner.
Följ Dagens Arena på Facebook och Twitter, och prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av granskande journalistik, nyheter, opinion och fördjupning.