Vart tog den gröna Centerrösten vägen?
debatt Centerpartiet är numera ett borgerligt liberalt parti. Jag kan sörja att partiet så totalt övergivit alla tankar på jämlikhet och ekohumanism, skriver Per Sundgren.
debatt Centerpartiet är numera ett borgerligt liberalt parti. Jag kan sörja att partiet så totalt övergivit alla tankar på jämlikhet och ekohumanism, skriver Per Sundgren.
debatt I 40 år har vi kvinnor varit skyddade med en stark aborträtt. En rättighet att välja vad vi vill göra med våra kroppar. Den rätten vill SD förvägra oss med sin extrema politik, skriver Jaqueline Lenander.
debatt Politiken har ägnat för mycket kraft åt den resursstarka medelklassen, och för lite åt arbetarkvinnors livs- och arbetsvillkor. Här är tre förslag som förbättrar deras situation, skriver riksdagsledamot Lawen Redar (S).
debatt Mitt kön är mer än bara en identitet, mitt kön är en biologisk verklighet, skriver konstnären och transkvinnan Xenia Klein.
debatt Koppla ner, logga ut och koppla av. Det var premiär för Off the Work i Visby, där deltagarna fick prova på 90 minuters tystnad istället för rosévin och mingel, skriver föreläsaren och författaren Catarina Rolfsdotter Jansson.
debatt I Sverige har vi varit besparade från organiserade anti-HBTQ-kampanjer, men det håller på att förändras. Än så länge kamouflerar konservativa sina uppfattningar om HBTQ-rättigheter. Med en konservativ regering följer större möjligheter att driva frågorna mer aggressivt, skriver Tom Andersson.
debatt Trots att skolans värdegrund tar tydlig ställning för alla människors lika värde möts allt för många barn av rasism och...
debatt Moderaternas förslag om kortad sjuksrivningstid för »lättare psykiatriska diagnoser« får insatta att haja till, skriver Anna Liljerot, specialist i psykiatri, Stockholm.
Hoten mot demokratin Demokratin har prövats många gånger de 100 år den funnits. Idag tycks hotet inte vara att demokratin avskaffas, snarare att den utnyttjas på ett sätt som äldre tiders demokrater knappast kunde föreställa sig, skriver Torbjörn Nilsson, professor i historia Södertörns högskola i serien hoten mot demokratin.
debatt Kommuner med stor andel hyresrätter tar också ett bättre ansvar för bostadsförsörjningen. För att få mer blandade ägarformer och motverka segregation bör därför regionerna få makt över det totala antalet bostäder, skriver Hyresgästföreningens förbundsordförande och chefsekonom.
debatt En sjuk valrörelse kräver modigare politiker. Vi vill stå upp för ett öppet och inkluderande Sverige och hoppas att många vill göra det med oss, skriver Heike Erkers, förbundsordförande och Ursula Berge,samhällspollitisk chef Akademikerförbundet SSR.
debatt Av barn som vuxit upp med föräldrar som har missbruksproblem eller lider av psykisk sjukdom uppger 77 procent att de blivit utsatta för någon form av misshandel. Trygga vuxna kan bli en viktig motkraft i deras liv, skriver Mona Örjes förbundsordförande Junis, IOGT-NTO-rörelsens juniorförbund och Johnny Mostacero förbundsordförande IOGT-NTO.
debatt Hårresande historier om hur unga behandlas i arbetslivet visar varför vår satsning facket på sommarjobbet är så viktig, skriver Josefin Johansson, LO:s ungsekreterare.
debatt Trots en brinnande högkonjunktur kretsar valdebatten kring kris och katastrof. Nästan inget har handlat om Socialdemokraternas många framsteg under mandatperioden. Men kanske kan alliansutspelet om en utsträckt hand mot SD få valdebatten att vända, skriver S-debattören Lina Stenberg.
krönika Det bästa som kunde ske – för Tyskland och Europa – vore att Merkel sparkade ut CSU och bildade en ny regering med socialdemokrater och De Gröna som nog inte är nödbedda. Men det är inte troligt, skriver tidigare Tysklandsambassadören Carl Tham (S).