Nu behövs nationell samordning för skolgång fri från rasism
debatt Trots att skolans värdegrund tar tydlig ställning för alla människors lika värde möts allt för många barn av rasism och...
debatt Trots att skolans värdegrund tar tydlig ställning för alla människors lika värde möts allt för många barn av rasism och...
debatt Moderaternas förslag om kortad sjuksrivningstid för »lättare psykiatriska diagnoser« får insatta att haja till, skriver Anna Liljerot, specialist i psykiatri, Stockholm.
Hoten mot demokratin Demokratin har prövats många gånger de 100 år den funnits. Idag tycks hotet inte vara att demokratin avskaffas, snarare att den utnyttjas på ett sätt som äldre tiders demokrater knappast kunde föreställa sig, skriver Torbjörn Nilsson, professor i historia Södertörns högskola i serien hoten mot demokratin.
debatt Kommuner med stor andel hyresrätter tar också ett bättre ansvar för bostadsförsörjningen. För att få mer blandade ägarformer och motverka segregation bör därför regionerna få makt över det totala antalet bostäder, skriver Hyresgästföreningens förbundsordförande och chefsekonom.
debatt En sjuk valrörelse kräver modigare politiker. Vi vill stå upp för ett öppet och inkluderande Sverige och hoppas att många vill göra det med oss, skriver Heike Erkers, förbundsordförande och Ursula Berge,samhällspollitisk chef Akademikerförbundet SSR.
debatt Av barn som vuxit upp med föräldrar som har missbruksproblem eller lider av psykisk sjukdom uppger 77 procent att de blivit utsatta för någon form av misshandel. Trygga vuxna kan bli en viktig motkraft i deras liv, skriver Mona Örjes förbundsordförande Junis, IOGT-NTO-rörelsens juniorförbund och Johnny Mostacero förbundsordförande IOGT-NTO.
debatt Hårresande historier om hur unga behandlas i arbetslivet visar varför vår satsning facket på sommarjobbet är så viktig, skriver Josefin Johansson, LO:s ungsekreterare.
debatt Trots en brinnande högkonjunktur kretsar valdebatten kring kris och katastrof. Nästan inget har handlat om Socialdemokraternas många framsteg under mandatperioden. Men kanske kan alliansutspelet om en utsträckt hand mot SD få valdebatten att vända, skriver S-debattören Lina Stenberg.
krönika Det bästa som kunde ske – för Tyskland och Europa – vore att Merkel sparkade ut CSU och bildade en ny regering med socialdemokrater och De Gröna som nog inte är nödbedda. Men det är inte troligt, skriver tidigare Tysklandsambassadören Carl Tham (S).
debatt Om Feministiskt Initiativ kommer in i riksdagen vill Feministiskt Initiativ vill i första hand samarbeta med V och MP och hoppas att detta ska påverka S i en mer solidarisk och hållbar riktning, skriver partiets ordförande Gita Nabavi.
fredagskrönika Jag var 24, och hon som jag var intresserad av träffade någon annan. Jag blev bitter och arg. Varför reagerade jag så? Tanvir Mansur reflekterar kring dejting och relationsmönster i denna andra krönika om att bli avfärdad.
debatt Ekonomin går i högvarv, arbetslösheten är den lägsta på tio år. Vi lever i ett av världens tryggaste länder. Låt oss tala om verklig otrygghet utan att den tillåts bli tändvätska för populism och hat, skriver Jonatan Pasic (S)-debattör.
Debatt Ökad politisering riskerar att göra utnämningen till ett världsarv betydelselös, skriver Mats Djurberg är generalsekreterare för Svenska Unesco-rådet och Tora Aasland ordförande för det Norska Unesco-rådet,
debatt Personer som till följd av funktionsnedsättningar tvingas leva på aktivitets- eller sjukersättning finns inte med i den utlovade höjningen av pensionerna med 600 kronor Ingen ska behöva leva i permanent fattigdom, skriver Lars Hagström, ordförande och Anders Axelsson styrelseledamot Förbundet för delaktighet och jämlikhet .
debatt Nu måste arbetarrörelsen och de fackligt aktiva lämna alla siffror och uppräkningar om vad som gjorts och istället ta fasta på hur borgerligheten och SD vill minska demokratins räckvidd och cementera klassamhället, skriver Matts Jutterström, förbundsordförande i Pappers, och Peter Persson, riksdagsledamot (S) och medlem i Pappers.