Magnus Nilsson: Kräv att EU:s klimatmål uppdateras, Löfven
Veckans EU-toppmöte ger Stefan Löfven en gyllene chans att uppdatera regeringens och EU:s hållning till målet om minskade utsläpp, skriver Magnus Nilsson, miljökonsult.
Veckans EU-toppmöte ger Stefan Löfven en gyllene chans att uppdatera regeringens och EU:s hållning till målet om minskade utsläpp, skriver Magnus Nilsson, miljökonsult.
REPLIK | Sverige och EU kommer att ge den kubanska regeringen ett förmånligt avtal utan att kräva demokratiska förändringar eller respekt för mänskliga rättigheter.
Modulhus placerade i expansiva regioner men fabricerade i landsbygdskommuner skapar bostäder respektive jobb där de bäst behövs, skriver forskaren Åke Sandberg.
När polisen uppmanar kvinnor att stanna hemma är risken stor att tvivlet förstärks hos de kvinnor som utsatts för våld och som står inför valet att anmäla eller inte, skriver Zandra Kanakaris, ordförande och Olga Persson, generalsekreterare.
Hög tid att partierna gör verklighet av förslaget om att undanta välfärdstjänster från lagen om offentlig upphandling, skriver Göran Pettersson, generalsekreterare Forum och Roland Adrell, advokat och partner Gärde Wesslau advokatbyrå.
Grundstenarna i uppgörelsen med Turkiet går inte att kombinera med internationell rätt. Men det finns flera andra saker EU kan göra, skriver Europarådets f.d. kommissionär för mänskliga rättigheter.
Miljömålsberedningens klimatpolitiska ramverk är otillräckligt. Sverige bör snegla på Tyskland och Storbritannien, skriver Kajsa Borgnäs, klimatdebattör och doktorand.
De äldre ska själva få bestämma över den tid de har hemtjänst och kollektivavtalsenliga villkor för personalen kommer att gälla. Nu bygger vi Stockholms nya äldrevård.
REPLIK | Det är genom dialog och samarbete som vi har möjlighet att påverka Kuba i en demokratisk riktning. Civilsamhället har en viktig roll i detta, skriver Annika Söder (S), kabinettsekreterare på Utrikesdepartementet.
Folkrörelsearbete spränger gränser och bygger solidaritet. Vi hoppas att vi blir tusentals som gör detta arbete möjligt, skriver Helén Pettersson, förbundsordförande och Monica Widman Lundmark, förbundssekreterare.
REPLIK | Att använda 8 mars till att kritisera en feministisk manifestation i stället för att driva feministisk politik är inte att arbeta för den gemensamma kampen, skriver Elin Rutqvist och Emma-Lina Johansson, V i Malmö.
Våra medlemmar kan vara den avgörande faktorn för att unga söker sig till utbildningar som bryter könsmönstret, skriver Bo Jansson, ordförande, Lärarnas Riksförbund.
Vi har mycket att vinna på att gemensamt ta kampen mot högerkrafterna, skriver Hanna Asp, Avantgarde Unga S-kvinnor Skåne, Carina Nilsson, S-kvinnor Malmö kretsen och Joakim Sandell, Malmö Arbetarekommun.
Att ansvaret för att få en bostad i större utsträckning lämnas till individen får konsekvenser för jämställdheten, skriver Gudrun Schyman (Fi), partiledare och Maria Pettersson (Fi), bostadspolitisk talesperson.
REPLIK | Nu prioriterar vi arbetet med att minska förlossningsskadorna, att värna barnmorskeledda enheter såsom Södra BB och arbera vidare mot målet med en barnmorska per födande.