
Max Andersson (MP): Ny TTIP-domstol – en ulv i fårakläder
Att göra något så fundamentalt fel som ISDS lite mindre dåligt är inte vägen framåt, skriver Europaparlamentarikern Max Andersson (MP).
Att göra något så fundamentalt fel som ISDS lite mindre dåligt är inte vägen framåt, skriver Europaparlamentarikern Max Andersson (MP).
Handelsavtal som TTIP och CETA är lagstiftning. De bör behandlas därefter, skriver Ragnar Bengtsson, masterstudent i nationalekonomi vid Stockholms universitet.
Om turismen och naturresurserna ska vara den enda anledningen för Norrlands existens är vi illa ute, skriver Sara Parkman, folkmusiker, Jonas Gren, poet, Henrik Allesson, journalist.
EU:s lagstiftning är bara en av flera saker som står i vägen för regeringens mål om en fossilfri framtid, skriver Magnus Nilsson, miljökonsult.
Kommunfullmäktiges politiker måste fundera på hur ansvarsfullt det är att gå vidare med en usel framtid för trafiken, skriver Sverker Lindström, journalist och författare.
Att alltid ställa arbetsrättsliga krav i alla offentliga upphandlingar, skulle skapa fler hinder än problemen det skulle lösa, skriver Stefan Holm, näringspolitisk expert, Almega i en replik.
Gabriel Wikström bör kasta ut den politiska snuttefilt som nolltoleransen mot narkotika har blivit. Det är dags för en evidensbaserad narkotikapolitik, skriver Karin Rågsjö (V).
Om regeringen verkligen vill att fler ska utbilda sig måste förutsättningarna bli bättre, skriver Elin Ylvasdotter, ordförande S-studenter och Elin Hylander, språkrör Gröna studenter.
Börsnoteringen av Academedia väcker många frågor. Man kan i alla fall konstatera att Peter Tillbergs ”Blir du lönsam lille vän?” blivit näst intill profetiskt, skriver Kristian Mandin, föreläsare.
Se över det fria skolvalet, fullfölj 90-dagarsgarantin och växla upp bostadsinvesteringarna. Regeringen måste göra jämlikhet till huvudinriktningen i svensk politik, skriver SSU:s ordförande Philip Botström.
Det räcker inte med att starta separatistiska forum om du inte utmanar ägandet. Vad som förändrar är politisk kamp, skriver de vänsterpartistiska debattörerna Alma Öberg och Ibrahim Alkhaffaji.
Kriminalvården bedriver ett omfattande samverkansarbete. Men vi kan inte vinna den här kampen på egen hand, skriver Kriminalvårdens generaldirektör Nils Öberg i en replik.
Om Krimkrisen lär oss någonting om utrikespolitik så är det behovet av neutralitet och alliansfrihet för länder som Ukraina, Finland och Sverige, skriver Kristoffer Olofsson, masterstudent, Lunds universitet.
EU:s medlemsstater ska se till att utförare av offentliga kontrakt uppfyller arbetsrättsliga skyldigheter. Förslagen för hur det ska genomföras i Sverige är otillräckliga, skriver Torbjörn Johansson, LO:s avtalssekreterare och Sofie Rehnström, LO-jurist.
Möjligheten att satsa handlar mer om politisk vilja och mod än om finansiellt utrymme, skriver Monika Arvidsson, utredningschef Tankesmedjan Tiden.