Centrala principer slängs i papperskorgen
Biståndspolitik Regeringen drar ned på biståndet och gör en viktig satsning på Ukraina. Men det sker på bekostnad av internationell säkerhet och solidaritet.
Biståndspolitik Regeringen drar ned på biståndet och gör en viktig satsning på Ukraina. Men det sker på bekostnad av internationell säkerhet och solidaritet.
Debatt Låt våra meningsskiljaktigheter stimulera till att skapa en bättre och vackrare arkitektur och stad och våra gemensamma värderingar förena oss i denna strävan, sammanfattar Gösta Alfvén sitt svar på professor emeritus Claes Caldenbys replik på hans artikel Dags att göra upp med den moderna arkitekturen i Dagens Arena 25/1.
Arbetsmarknad Vi vill se ett stopp för utnyttjandet av utländsk arbetskraft. Det skriver SSU Östergötland, Unga Byggare, LO och företrädare för 14 fackförbund.
Energikrisen Nu måste den breda vänsteroppositionen ta sitt ansvar, enas och agera gemensamt för en ny svensk rättvis energiöverenskommelse. Det skriver företrädare för Reformisterna och Vänsterpartiet.
Debatt Det är för enkelt att göra en arkitekturideologi ytterst ansvarig för girighet, ohälsa och sociala problem, skriver Claes Caldenby i ett svar på artikeln Dags att göra upp med den moderna arkitekturen.
Narkotikapolitik Jag önskar att det nya året bär med sig vissa förändringar och flera förbättringar för att vi ska kunna fånga upp fler och förlora färre med narkotikaproblematik. Det skriver Jessica Vikberg, förbundsordförande för Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle.
Natoansökan Svenska företrädare har accepterat orimliga förhandlingar med den turkiske presidenten Erdoğan samtidigt som sanningen om de allvarliga kränkningarna av mänskliga rättigheter i Turkiet förtigs, skriver Thomas Hammarberg.
Glesbygdspolitik Det krävs fyra radikala reformer för att bryta Stockholms och storstädernas dominans. Det skriver Olof Kleberg, tidigare chefredaktör på Västerbottens-Kuriren.
Kungahuset Eftersom vi i Republikanska föreningen inte får tillfälle att personligen ställa några frågor till kungen väljer jag att ställa dem här...
Utbildning Regeringen presenterar i dag vad den åstadkommit inom utbildningsområdet. Åsa Westlund, utbildningspolitisk talesperson för Socialdemokraterna, menar att det snarare handlar om 100 dagar av nedskärningar och löftesbrott.
Sjukvård SKR:s ambition om att minska beroendet av inhyrd personal och sträva efter kontinuitet är god. Men utmaningarna kring kostsamma mellanhänder försvinner inte bara för att upphandlingen blir nationell. Det skriver Meybod Kia, specialistläkare i allmänmedicin och grundare av health-tech bolaget Eppow.
Socialism Kapitalismen är det mest välståndsskapande ekonomiska system vi känner till. Det är dags för Vänsterpartiet att kasta ut socialismen, planekonomin och klasskampsretoriken om man vill vara med på resan. Det skriver Christian Hårleman, fristående liberal debattör.
Iran Att terrorstämpla revolutionsgardet i Iran är en viktig åtgärd mot regimen och något som oppositionen kräver. Sverige bör därför ge sitt stöd till att EU terrorstämplar organisationen. Det skriver Irankännaren Arvin Khoshnood.
Vallöften Att regeringen ägnade hela valrörelsen åt tomma löften som de visste inte skulle gå att genomföra underminerar förtroendet för demokratin. Det skriver Gustav Björklund Larsen, tidigare politiskt sakkunnig vid Kulturdepartementet.
Sjukersättningen Utvecklingen mot en mer rättssäker bedömning och en generösare sjukersättning riskerar nu att stoppas av regeringen med Socialförsäkringsminister Anna Tenje (M) i spetsen. Det skriver Isabella Selling, utredare på LO.