Aida Hadzialic (S): Sverige behöver ett kunskapslyft
Regeringens ambition är tydlig. Det behövs ett större kunskapslyft som ger fler människor trygghet och samhället den arbetskraft som efterfrågas, skriver gymnasie- och kunskapslyftsministern.
Regeringens ambition är tydlig. Det behövs ett större kunskapslyft som ger fler människor trygghet och samhället den arbetskraft som efterfrågas, skriver gymnasie- och kunskapslyftsministern.
Den hårda budgetstyrningen gör att socialarbetare ständigt tvingas ta ställning till hur de kan minska hjälpen, avgränsa klientgrupperna och välja de billigaste hjälpinsatserna, skriver Wanja Astvik och Marika Melin.
REPLIK | Arbetsmiljöarbete är långt mer än anslag till Arbetsmiljöverket. Jag välkomnar Ylva Johanssons engagemang men efterlyser handling – särskilt med tanke på det höga tonläge man använder i debatten.
Vi uppmanar Svenskt Näringsliv och den svenska regeringen att med kraft försvara de mänskliga rättigheterna i arbetslivet, skriver Karl-Petter Thorwaldsson, Eva Nordmark och Göran Arrius.
Förbifartens finansiering kräver förhållanden som står i direkt konflikt med Stockholms mål om trängsel och klimat. Stockholmarna förtjänar att få svar på flera frågor innan Förbifarten börjar byggas.
Vi ska göra allt vi kan för att vinna starkare stöd i Sveriges riksdag så att våren 2015 blir våren då arbetsmiljön äntligen får den prioritering som den så länge saknat.
Borgarnas budget har liksom regeringens en fördelningspolitisk profil. Åt helt fel håll, skriver Vänsterpartiets ekonomisk-politiska talesperson Ulla Andersson.
Valet mellan att förstöra kapital på kort sikt och att förstöra planeten för alltid borde inte vara så svårt. Det är också ett val som svenska folket ställs inför den 22 mars 2015, skriver Samuel Jarrick och Pia Björstrand.
Den som är ung i Akalla har mycket sämre odds att lyckas i livet än den som är ung i Bromma. Det ska vi ändra på, skriver representanter för Stockholms nya ledning.
Med utsträckta händer och LO-basens önskan att S dumpar MP kan vi vara helt säkra på att de små steg i vänsterriktning som fanns i den rödgröna budgeten kommer att försvinna till förmån för en Merkelsk väg.
Nästa år är vi 100 000 personer som utförsäkrats. Ett solidariskt samhälle där vi tar hand om sjuka och arbetslösa är den bästa boten mot främlingsfientlighet, skriver Carina Wellton.
Frågan om vilken koldioxidskatt vi bör ha är en etisk och politisk fråga, inte något som kan avgöras av vetenskapen allena, skriver Martin Persson i en replik på Timbros Jacob Lundbergs artikel.
Barriärer mellan myndigheter och ungdomar behöver rivas ner, inte byggas upp. Det borde gruppen bakom Marken brinner tänka på när de framför sin samhällskritik, skriver polisen Martin Marmgren i en replik.
Sverige bör visa att man både kan sänka utsläppen och behålla välfärden. Då kan andra länder bli mer villiga att lova ut mer ambitiösa utsläppsminskningar under den pågående klimatförhandlingen i Lima.
Trots att det parlamentariska läget ser ut som det gör så ber jag både Stefan Löfven och Ylva Johansson att stå vid sitt ord. Jag bävar för att på nytt bli satt i förvaring, skriver debattören Ulla Karlsson.