Unionen: Skärpning, arbetsgivare!
Det gränslösa arbetslivet är här för att stanna. Men om vi ska hålla ett helt arbetsliv behöver det psykosociala arbetsmiljöarbetet uppgraderas av arbetsgivarna, skriver Unionens pr-chef Åsa Märs.
Det gränslösa arbetslivet är här för att stanna. Men om vi ska hålla ett helt arbetsliv behöver det psykosociala arbetsmiljöarbetet uppgraderas av arbetsgivarna, skriver Unionens pr-chef Åsa Märs.
Det blir nästan lite pinsamt när Stefan Fölster i sin replik på min debattartikel helt väljer att bortse från det som är kärnan: Att förändringarna av sjukförsäkringen och a-kassan skapat en växande grupp försäkringslösa som tvingas bli försörjda av familj eller vänner, skriver Kjell Rautio, välfärdsutredare på LO.
I LO-utredaren Kjell Rautios debattartikel ”Har Svenskt Näringsliv missat alla som blivit utförsäkrade?” förs flera felaktiga påståenden fram. Det skriver Svenskt Näingslivs chefsekonom Stefan Fölster i en svarsreplik.
Det är ett problem att 140 000 svenskar står helt utan registrerad inkomst, konstaterar Svenskt Näringsliv i ny rapport. Men organisationen glömmer att tala om att detta är effekten av de senaste årens välfärdspolitiska experimentpolitik, skriver Kjell Rautio, välfärdsutredare på LO.
Kvinnors villkor och perspektiv aktualiseras endast undantagsvis i dagens ekonomiska politik. I en grön feministisk ekonomi tillmäts sociala villkor lika stor betydelse som miljö och ekonomi, skriver Ewa Larsson ordförande Gröna kvinnor.
Sverige behöver inte fler jobbskatteavdrag. Vad som behövs är rejäla investeringar som bygger landet. Seko, Kommunal och Byggnads överlämnar tre förslag till regeringen om vad som behöver prioriteras.
Tillägnat mitt barnbarn Vilma: Nu räcker det! Min gräns är nådd, jag vägrar att bli ett offer. Låt oss inspirera varandra till att våga säg ifrån. Med början nu, 1:a maj! Det skriver gymnasieläraren Stefan Nordqvist.
Tänk om 19 poliser, 19 lärare eller 19 politiker hade dött. Tror ni att det hade varit lika tyst då, hade de ansvariga kommit undan? Knappast, skriver Lea Skånberg på IF Metall.
En tyst minut i dag klockan 12 handlar om att hedra alla som i sitt arbete fått sätta livet till. Regeringens neddragningar på Arbetsmiljöverket är ett slag i ansiktet på alla arbetare med tunga och riskfyllda jobb. Vi kräver mer, skriver Hans Tilly, ordförande Byggnads.
För att hedra dem som har avlidit i arbetsplatsolyckor genomförs i dag en tyst minut på arbetsplatserna. Regeringen måste ta ansvar för arbetsmiljön, skriver Tommy Andersson, avtalssekreterare för fackförbundet GS.
Nobelpristagaren Günter Grass och den egyptiska frihetskämpen Salma Said visar båda på demokratiska länders hyckleri. Demokratier kan bara värnas med demokratiska metoder, skriver frilansjournalisten Tina Lundh.
Snabbväxande företag, framför allt unga och små, utgör den enskilt viktigaste källan till nya jobb. Därför behövs en ny politik för jobb och innovationer, skriver innovationsrådgivaren Åke Modée.
Vi är duktiga flickor som kräver vår rätt att få vara kompetenta, skickliga och värdefulla och vi vill skapa en ny bild av den stressade människan, skriver författarna Pernilla Alexandersson och Sanna Lilie.
Finansminister Anders Borgs retorik har lyckats lägga krokben både för de politiska motståndarna och för landets ekonomi. Det är ett ovärdigt skådespel, skriver TCO:s chefsekonom Göran Zettergren.
Sverige har en utrikesminister som har varit inblandat i ett folkmord. Därför måste vi kräva Carl Bildts avgång i första maj tågen i år, skriver dokumentärfilmaren Maj Wechselmann.