Annelie Nordström: "Det är döttrarna som får hjälpa till"
Det verkar nästan som om kommunpolitikerna tävlar med varandra att ha så låga kostnader som möjligt utan att orsaka vårdskandal, skriver Annelie Nordström, ordförande Kommunal.
Det verkar nästan som om kommunpolitikerna tävlar med varandra att ha så låga kostnader som möjligt utan att orsaka vårdskandal, skriver Annelie Nordström, ordförande Kommunal.
Åtgärderna i pakten syftar till en extrem åtstramningspolitik men gör inget åt de egentliga orsakerna till krisen, skriver Jonas Sjöstedt (V), riksdagsledamot.
Sveriges linje har beskrivits av nuvarande regering som “Världens mest ambitiösa klimatpolitik”. Men Sverige lever på gamla meriter, skriver Belinda Hellberg och Jocke Holmström, Supermiljöbloggen.
Låt oss ta bensinskatter som exempel. Omkring en tredjedel av våra utsläpp kommer från transportsektorn och andelen växer, skriver Thomas Sterner, professor i miljöekonomi.
Utsläppshandeln präglas av omfattande bedrägerier, skriver Rikard Warlenius, doktorand i humanekologi.
Det är viktigt att inte biståndsmedel bara döps om och används i klimatarbetet, utan att också nya resurser tillförs, skriver Irene Oskarsson, riksdagsledamot (KD).
Delar av AP-fonderna, som förvaltar en del av våra pensionspengar, måste aktiveras för att bidra till finansieringen av den nödvändiga klimatomställningen, skriver talespersonerna för Feministiskt initiativ.
Särskilt attraktiva är de finansieringskällor som inte bara drar in pengar utan också direkt minskar vår klimatpåverkan, skriver Helena Leander (MP), miljöpolitisk talesperson.
Vi har ett ansvar. Ett ansvar som inbegriper effekter av våra handlingar även om vi inte kan se hela orsakskedjan med våra egna ögon, skiver Åsa Westlund (S), europaparlamentariker.
Så länge utsläppskrediterna finns kvar borde åtminstone systemet reformeras i grunden, skriver Jens Holm (V), riksdagsledamot.
Den nu rådande politiken på sjukförsäkringsområdet flyttar över resurser från det offentliga trygghetssystemet till den privata försäkringsbranschen, skriver Kjell Rautio, utredare på LO.
EU-ledare överväger att skrota viss social lagstiftning som en del av en kommande fördragsändring, skriver Hanna Wallinder, utredare Unionen.
Framtidens krav på välfärden och dess tjänster kommer att vara mer individualiserade än i dag och definitivt jämfört med gårdagen, skriver Patrik Hesselius, välfärdsekonom, Skandia, i en replik.
Avbryt omedelbart upphandlingen av S:t Görans sjukhus och låt landstinget ta över verksamheten, skriver Birgitta Sevefjord (V), oppositionslandstingsråd, Stockholms läns landsting.
Fokus ligger på frågor om driftsformer och tämligen friska personers snabba tillgång till läkare. Däremot diskuterar vi alltför sällan vårdens verkliga problem, skriver Almanco, Akademikerförbundet SSR och Arena Idé.