»Studentkåren drar fel slutsats«
replik Arbete vid sidan av studierna kan vara problematiskt. Men enligt studenterna själva är det inte alltid så, skriver Sophia Beyer Rankila från CSN i en replik.
replik Arbete vid sidan av studierna kan vara problematiskt. Men enligt studenterna själva är det inte alltid så, skriver Sophia Beyer Rankila från CSN i en replik.
debatt Gym- och friskvårdsbranschen förtjänar ett återupprättat rykte efter coronapandemin. Inte nog med att dess aktörer obefogat anklagats för att vara smittobovar – den är viktig för framtidens folkhälsa efter allt stillasittande, skriver Åsa Änghede från Friskvårdsföretagen.
debatt Det är orimligt att begära att vare sig våra partiledare eller SVTs programledare ska känna till teknikaliteter i den europeiska klimatlagstiftningen. Men för att få styrsel på klimatdiskussionen skulle det inte krävas mera än att de ibland frågar Hur menar du, skriver Magnus Nilsson.
debatt Liberalerna vill nu göra om den nyss antagna lagstiftningen om uppehållstillstånd. Det är genant att ett parti tvärvänder efter bara ett par månader, skriver Miljöpartiets Rasmus Ling.
debatt Socialstyrelsens utbildningsmaterial och dagens socialtjänstlag är högst oroande. Resultatet blir att barn och unga inte får den hjälp som behövs samt skuldbelägger sig själva, skriver Saga Brodersen från Inte Din Hora.
debatt Studenter och CSN lever i olika världar. Det blir tydligt när CSN drar slutsatsen att studenters ekonomi är tillfredsställande, skriver Sofia Holmdahl från SSCO – Stockholms studentkårer.
debatt Den offentliga psykiatrin är i behov av avlastning och därför bör regioner kunna ta in privata aktörer i sin verksamhet, skriver ledningen för Moderat Skolungdom.
debatt Ska tåget bli det självklara transportmedlet måste alla ombord kunna känna sig trygga. Det gäller såväl resenärer, som tågvärdar och lokförare, skriver Sekos Gabriella Lavecchia och Martin Alnebring tillsammans med EU-parlamentariker Johan Danielsson.
debatt Förra veckan hölls FN:s konferens mot rasism, Durban IV. Mötet bojkottades av 37 länder, däribland Sverige. Regeringen bör dock tänka om, menar fem debattörer.
debatt I en tid då barn och ungas läsande minskar behövs fler initiativ som sätter frågorna kring litteratur och läsande på den nationella agendan, skriver Socialdemokraternas ledamöter i riksdagens kulturutskott.
debatt Trots att anställningsvillkoren i välfärden är en högaktuell fråga på nationell nivå är verkar inget hända i kommunerna. Nu är det hög tid att investera för framtiden och säkra kvalitet och kompetensförsörjning, skriver Mirja Räihä, ordförande för LO-distriktet i Stockholms län.
debatt Sverige är enda landet i Norden där tobak är tillåtet i skolan. Den svenska allmänheten är dock positiva till en lag om tobaksfri skoltid och tillsammans kan vi kräva detta av våra kommuner och politiker, skriver Helen Stjerna från A Non Smoking Generation.
debatt Idag är det FN:s dag för avskaffandet av kärnvapen. Alltmedan kärnvapenstaterna spenderar miljarder på massförstörelsevapen står omvärlden och ser på, skriver Läkare mot Kärnvapen och Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet.
debatt När studentlivet nu öppnar upp behövs konkreta åtgärder för att säkerställa att alla känner sig trygga på campus runt om i Sverige, skriver Sofia Granberg från Moderata studenter.
slutreplik Almegas rapport går inte att använda som argument för att dagens skolmarknad motverkar segregation. Den innehåller inte heller något som stöder Almegas hållning om att behålla kötid som urvalskriterium eller fortsatt överkompensation av fristående skolor. skriver Johan Enfeldt i en replik.