SVT: Missledande kritik mot partiledardebatten
Replik Kritiken mot SVT Agendas partiledardebatt är missledande, replikerar ansvarige utgivaren och projektledaren. Det vore trevligt om ni svarade på kritiken, svarar Sofie Eriksson.
Replik Kritiken mot SVT Agendas partiledardebatt är missledande, replikerar ansvarige utgivaren och projektledaren. Det vore trevligt om ni svarade på kritiken, svarar Sofie Eriksson.
debatt Det krävs proaktiva åtgärder som ökar transparensen och synliggör könsrelaterade löneskillnader i EU. Men att könslönegapet är stängt år 2020 är ingen rimlig målsättning, menar debattörerna från Göteborgs universitet och Nätverket Jämställda löner.
debatt I Stockholm hålls inom kort en mässa som främst är till för att sälja vapen, menar Pelle Sunvisson som anser att stadens politiker bör stoppa uthyrningen.
debatt Att lyckas sjösätta en lagstiftning som driver fram olika sätt att fånga in och låsa koldioxid – i marken, i träden, i träkonstruktioner, i berggrunden - blir en av de viktigaste uppgifterna för Europaparlamentet, skriver Magnus Nilsson.
debatt Vi rustar oss mot ett osannolikt hot med pengar vi istället skulle behövt för att bekämpa ett sannolikt hot. Det militärindustriella komplexets tunga lobbymakt väger tyngre än genuin omsorg om landets säkerhet, skriver Valter Mutt.
Fredagskrönika Det kommande året blir avgörande för framtidens anställningsskydd. Antingen genom förslag från den nytillsatta LAS-utredningen eller via parterna på arbetsmarknaden. Att facken är pressade och oerhört irriterade är uppenbart, skriver Anna Danielsson Öberg.
debatt Idag uppmärksammas pressfrihetens dag runt om i världen. Sverige ses av många som ett föregångsland och regeringen säger sig vilja motverka hot mot journalister. Men nu behöver handlingsplanen också leda till verkliga åtgärder, skriver Journalistförbundets ordförande Ulrika Hyllert.
debatt Politikerna måste ta ett rejält helhetsgrepp och se över hela sjukförsäkringen, inklusive sjukersättningen. Det behövs en konkret reformpolitik som skapar en rimlig, legitim och trygg sjukförsäkring, skriver Kjell Rautio och Robert Sjunnebo.
1 maj Idag är det första maj. Runt om i världen hålls tal för att hylla arbetarrörelsen. Ett av dessa, som kommer att hållas av Henrik Samdahl, återges här i sin helhet.
debatt Klyftor mellan stad och glesbygd, och mellan de allra rikaste och alla vi andra, är allvarliga samhällsproblem som kräver krafttag från regeringen, skriver Aida Badeli och Simon Tyrberg från Grön Ungdom inför (MP):s kommande kongress.
debatt I ett Europa där gränserna sluts och där nationalistiska och rasistiska partier växer sig allt starkare, behövs en feministisk och antirasistisk politik som arbetar för nedrustning. I valet till Europaparlamentet är det viktigare än någonsin att kämpa för demokratiska värderingar och för mänskliga rättigheter, skriver Jaime Gomez (Fi).
debatt Den blågröna majoriteten i Stockholm tänker ombilda till bostadsrätter i områden där det finns en hög andel hyresrätter. Samtidigt finns det många fler områden som domineras av villor och radhus, och som nästan helt saknar hyresrätter. Därför kräver Vänsterpartiet nu en handlingsplan för att bygga hyresrätter i stadens rika villaområden.
REPLIK Att raljera kring att ”appar inte kan byta mormors blöja” är knappast konstruktivt, när vi vet hur stor trygghet digital teknik ger för äldre och kroniskt sjuka patienter, menar Daniel Forslund (L).
debatt Medlems- och organisationstidskrifter är momsbefriade sedan 50 år. Nu menar Skatteverket att deras bilagor ska momsbeläggas. Det vore förödande för dessa tidskrifter och dessutom innebära sämre möjlighet för medlemmarna att ta del av information, skriver Helle Klein och Kerstin Neld.
debatt Ordningsbetyg kommer inte lösa skolans problem. Snarare skapa fler, menar läraren Eva Svartkrut.