Kan ockupationerna bli Obamas räddning?
Ett år innan valet ger bara fyra av tio amerikaner Obama godkänt. Men fackliga framgångar i Ohio och en ockupationsrörelse som sveper över landet kan bli Obamas räddning, skriver Kent Werne.
Ett år innan valet ger bara fyra av tio amerikaner Obama godkänt. Men fackliga framgångar i Ohio och en ockupationsrörelse som sveper över landet kan bli Obamas räddning, skriver Kent Werne.
The reasons behind the continuing trouble of the Finnish left, although it’s return to government, are various, writes Esa Souminen.
I snart ett halvår har det pågått studentprotester i Chile. Men protesterna har mötts med våld i stället för förhandlingar, skriver frilansjournalisten Lisa Karlsson.
Socialistpartiets presidentkandidat François Hollande kan vinna över Nicolas Sarkozy i nästa års val. Men för att göra det måste han tas sig vidare till presidentvalets andra omgång. Det är den verkliga utmaningen, skriver Wojtek Kalinowski från Paris.
Nu är det upp till regimen att bevisa att de menar allvar med sina reformer, skriver Aung Zaw som är grundare den exilburmesiska tidskriften The Irrawaddy.
När facket anslöt sig i onsdags förändrades ensemblen totalt, från några hundra till över 10 000 demonstranter, skriver Kent Werne, journalist och författare.
I efterdyningarna av de senaste årens världspolitiska turbulens håller hela det tyska politiska landskapet på att ritas om, skriver frilansjournalisten AnnaMaria Olsson.
Helle Thorning-Schmidt behöver visa stor politisk skicklighet för att hålla ihop en ny koalitionsregering, skriver tidningen Politikens ledarskribent Kristian Madsen i en analys av det danska valet.
Det mångkulturella samhället har efter tragedin 22 juli kommit upp på den politiska dagordningen, skriver journalisten Åke Wilhelmsson.
11 september är min generations Kennedymord – alla minns ögonblicket när de hörde nyheten, skriver Jim Arkedis.
Den tjeckiske presidenten är i Sverige mest känd för att han vägrade skriva under Lissabonfördraget, skriver Carl Rüster om Václav Klaus.
Jag och mina 30-någonting vänner, mina föräldrars generation – alla är vi mer eller mindre beroende av det borgerliga samhällssystemet som styrs av tankar på börsen, skrev Jonna Sima i Dagens Arenas eftervalsdebatt 2010.