Företagsvinsternas superkonjunktur på rekordnivå
Lönsamheten extremt god. Generös pandemipolitik och företagen har höjt sina priser mer än vad deras kostnader motiverar.
Lönsamheten extremt god. Generös pandemipolitik och företagen har höjt sina priser mer än vad deras kostnader motiverar.
Vi behöver inte använda polisens ord. Vi kan skapa våra egna, skriver Tanvir Mansur.
Partiet har inte lyckats fånga upp den opinion som borde finnas där. Ett tydligare ledarskap värt att pröva.
Krönika De senaste decennierna har de största företagen i västvärlden blivit allt större. Vad beror det på och vilka konsekvenser får det för samhällsekonomin och arbetsmarknaden, frågar sig Daniel Lind
Den svenska vietnamrörelsen tar farväl. Håkan Bengtsson skriver om en rörelse som präglat en generation, och ett land där partistaten stärkt sitt grepp.
Missnöjet växer mot sifferlösa avtal. Lönerevisionerna landar en bra bit under märket.
Kina exporterar övervakningsteknik till auktoritära länder. Och ökar sin egen innovationsförmåga.
Tidöpartierna tappar stöd, och det beror troligtvis inte på att väljarna längtar efter mer Tidöpolitik.
Kunskapen om AI behöver öka. Vi kan inte räkna med att Kina prioriterar etiska standarder.
Krönika Forskningen om arbetsmarknader har utvecklats snabbt, men i Sverige harvar vi på i gamla hjulspår. Det försvagar löntagarnas och fackens ställning i Sveriges centrala zon, menar Daniel Lind.
Krönika Jonas Sjöstedt- Regeringen verkar inte se det som ett problem att vi kan bli stämda om vi driver på klimatomställningen.
Författarstrejk ställer viktiga frågor om arbetets mening.
Krönika Daniel Lind - Åtta nödvändiga perspektiv
Håkans hörna Håkan A Bengtsson om politikern som lyckats med konststycket att balansera mellan vänster, höger och extremism.
Idealet är Skandinavien. Och i sin nya bok förklarar Bernie Sanders varför det är okej att vara förbannad på kapitalismen.