Syna kulten kring Kristersson
Ulf Kristersson har tagit täten i Moderaterna som språkrör i alla politiska frågor. Men han gör det genom otydlighet. Och allra mest otydlig är han när det kommer till regeringsfrågan.
Ulf Kristersson har tagit täten i Moderaterna som språkrör i alla politiska frågor. Men han gör det genom otydlighet. Och allra mest otydlig är han när det kommer till regeringsfrågan.
Är vi på väg in i en era där demokratin som vi känner den stöps om? Ett obekvämt tecken i tiden är att varken liberalism eller socialdemokrati lyckas formulera alternativ till den Sverigeberättelse som SD torgför.
Valet i Ryssland är ett spel för gallerierna. Det verkligt intressanta sker i marginalerna, i aktiviteten från bloggare och aktivister. Det är dit omvärldens blickar borde riktas.
Den svenska regeringen går som katten kring het gröt om vad Sverige vill med EU. Nu är det dags att sluta förhala dessa beslut - för att undvika en framtida Swexit.
Någonstans måste sanningens minut komma för de borgerliga. Kan de tiga sig igenom valrörelsen, om många av deras väljare är bekymrade över välfärdsprofitörernas framfart?
Självhjälp innebär hårt slit och nästan ingen tillfredställelse. Varför känns det då så tomt att vara utan nyårslöfte?
Det är dags att införa en progressiv fastighetsskatt i Sverige. Socialdemokraterna måste våga börja använda F-ordet.
Brottslighet och dödsskjutningar är lika mycket en vänsterfråga som en högerfråga. Ytterst handlar det om att värna och stärka det samhällskontrakt som bär upp demokratin.
Trötta, ledsna elever lär sig inget i klassrummet. Kloka skolor stöttar dem genom att plocka bort det som stör och distraherar deras arbete mest.
Låt 2018 bli året då vi gör något åt vinsterna i skolan, som genom friskolereformen blivit en marknad där kvaliteten utarmats av jakten på vinst och kamp om elevernas skolpeng,
Vi behöver rörelser och partier som väcker lust och övertygelse och växer genom entusiasm. Det stora regeringspartiet som eldvakt för hårdare tag är knappast något att brinna för.
Den här julen ska jag hämta andan med Helga Henschen och John Lennon och ställa vardagens ofullkomligheter mot drömmarna om en bättre och mer rättvis värld.
70 000 kvinnor har övergett sin rädsla och skam och berättat om de övergrepp de varit med om. Manliga kulturprofiler och mediehjältar har fallit som furor i stormen Men vad gör vi nu, konkret och politiskt? Den gångna veckan har varit full av uppslag och förslag.
Än är vi bara i början av jämställdhetens kalender. Den samlade kvinnovreden över förtryck, förakt och förminskande borde inte förvåna.
Mycket tyder på att 180-dagarsgränsen i sjukförsäkringen är det som gör att sjuka utförsäkras. Definitionen av vilket slags arbete man väntas kunna ta då måste bli tydligare - så att det inte handlar om låtsasjobb.