Arbetslinjen är död — leve det demokratiska arbetet
Meningsfulla arbeten kan bygga mer jämlika samhällen. Så vi behöver inte bara arbetskritik. Vi behöver verktyg för att göra arbetslivet mer demokratiskt.
Meningsfulla arbeten kan bygga mer jämlika samhällen. Så vi behöver inte bara arbetskritik. Vi behöver verktyg för att göra arbetslivet mer demokratiskt.
Plastnedskräpningen i haven leder till katastrofala konsekvenser. Det är hög tid att regeringar och industrin tar sitt ansvar.
Rättssäkerheten tycks vara beroende av nitiska journalister. Det liknar ett systemfel.
Nordea försöker vinna sympatier hos det svenska folket med sitt flytthot. Men deras utspel riskerar snarare att spä på bankens dåliga rykte.
Vinstintresset dyker upp i många olika skepnader. Nu är det nätläkare som dränerar vården på resurser som skulle behövas till de patienter som har störst behov.
Mäktigast i LO och med stort inflytande i politiken: Marie Nilsson tar snart över ordförandeklubban i ett förbund som tagit i täten i lönerörelsen i nära två decennier. Att värna märkets trovärdighet genom att hålla uppe löneökningarna blir hennes största utmaning.
Jimmie Åkessons attacker på den socialdemokratiska ledningen ingår i en inarbetad retorik. SD slår hårdast mot arbetarrörelsen.
Genom att profilera sig i kontroversiella skolfrågor och gråta över spilld mjölk har Miljöpartiet riktat allt strålkastarljus mot smärtsamma förluster istället för mot sina vinster.
Rut-kritiken handlar varken om att raljera eller om elitism. Däremot värnar vänstern om att hårt arbetande människor inte utnyttjas.
Ilmar Reepalus slutbetänkande om vinster i välfärden, som kom på tisdagen, diskuterar svårigheterna att med olika kvalitetskrav försvara fortsatt stora vinstuttag. Här går en viktig, på många sätt avgörande skiljelinje i debatten.
Makten över staden är summan av flera, ofta motstridiga, intressen. Konflikten mellan att bygga för marknaden eller för medborgarna syns tydligt i det splittrade Malmö.
Det kommande parlamentsvalet avgör om Frankrikes nyvalde president kommer att kunna uppfylla sina löften.
En framgång för Macron är ingen garanti för att EU ska klara kriserna.
Ideologi förklarar det stora politiska motståndet mot att klubba igenom två självklarheter – avskaffandet av Lex Laval och skärpningen av de offentliga upphandlingsreglerna.
Ökningen av delade turer, allmän visstid och hyvlade tjänster visar hur marknadskrafterna tränger i sig allt djupare in i arbetets sfär.