Den rikaste procenten
Diskussionen om inkomstklyftor kan inte längre handla om de fattigaste. Den måste handla om de absolut rikaste – och om makt.
Diskussionen om inkomstklyftor kan inte längre handla om de fattigaste. Den måste handla om de absolut rikaste – och om makt.
Överenskommelsen i Bryssel ger Grekland uppskov, men grundfrågan kvarstår. Kan EU stava till ordet solidaritet?
S ska bli det nya framtidspartiet. Men det finns en avgrund mellan vackra ord på DN-debatt och diskriminerande strukturer inom S.
Jordens överlevnad är hotad. Och som alltid är det de fattigaste som drabbas först och värst.
Bara timmar efter att SD-krisen briserade tog Jimmie Åkesson kommandot över hela presskåren. Han drev nyhetsreportrarna framför sig som en skock nyklippta får.
Call Girl har ett angeläget ärende som slarvas bort. Filmen är en upprörande ärekränkning och bygger vidare på demoniseringen av Palme.
Veckans EU:s toppmöte där EU:s stats- och regeringschefer ska försöka enas om unionens långtidsbudget är politik när den är som sämst.
I det moderna kriget skjuter den tekniskt överlägsna parten prick på avstånd, medan en avlägsen civilbefolkning betalar med sina liv och förstörda hem.
Ett TT-telegram kan säga så mycket. Den överskattade finansministerns teorier kraschar mot verkligheten.
SAS öde står på spel. Spelar det någon roll om personalen talar skandinavisk?
Regeringen Reinfeldt och EU-minister Birgitta Ohlsson har ännu tid att ändra sig. De bör stoppa Maltas reaktionäre Tonio Borg.
Bakom järnrören finns rasism och hat. Överst på dagordningen står att SD-duon Almqvist och Ekeroth lämnar riksdagen och aldrig återvänder.
För Sveriges röda och gröna partier finns en uppenbar lärdom av USA-valet: Det är dags att politisera jämställdhetsfrågan.
I Kina, där historien kommer i 30-åriga cykler, inleds en ny era med Xi Jinping. Världen väntar på Kinas vägval.
Att SAS är i kris åsidosätter inte anständigheten som ska gälla på arbetsmarknaden. Kan lösningen vara ett helsvenskt SAS?