Konjunkturteater med Anders Borg
Att regeringens budget plötsligt innehåller konjunkturpolitik kan bara tolkas som teater inför valet 2014. Bluffen Anders Borg måste alltjämt synas.
Att regeringens budget plötsligt innehåller konjunkturpolitik kan bara tolkas som teater inför valet 2014. Bluffen Anders Borg måste alltjämt synas.
Händelserna kring ”Muhammedfilmen” visar hur djupt föreställningen om muslimer som ”den andre” ligger.
Jan Björklund vill införa ett ettårigt gymnasieprogram. Det är svårt att följa utbildningsministerns tankegångar kring orsak och lösning.
Löfven anklagas för att vara tyst, men verkar ha inspirerat en hel borgerlig budget. Vad blir Löfvens nästa steg?
När företagens resurser och makt ökar, blir uppdraget att undersöka deras verksamhet hela tiden viktigare. Men affärspressen tar nästan alltid ett ägarperspektiv.
För sex år sedan utplånade regeringen Arbetslivsinstitutet. I fjol dog 57 personer på jobbet – en ökning med 39 procent på tre år.
Utslaget i den tyska författningsdomstolen ger andrum. Men frågan kvarstår. Hur länge orkar Tyskland hålla ihop den disparata valutaunionen?
Fredrik Reinfeldt och Anders Borg triangulerar skamlöst, som vanligt. Oppositionens uppgift är svår men viktig: Att bana väg för ett nytt ekonomiskt tänkande.
Behandlingen av Persson och Schibbye har varit ett effektivt sätt att hålla journalister borta från att granska regimens smutsiga affärer i Ogaden.
I det borgerliga drömsamhället står ideell sektor för välfärdstjänsterna - det må låta fint ideologiskt men de praktiska konsekvenserna förskräcker.
Efter Demokraternas lyckade konvent i Charlotte framstår presidentvalet återigen som ett vägval - och inte som en folkomröstning om Obama.
Fallet Ali slår rekord i omänskligt paragrafrytteri.
Det går att försvaga finansmarknadernas makt över dagordningen.
Löfven måste göra politik för medborgarnas skull – inte för en liten klick skolmagnaters.
Den svenska narkotikapolitiken har aldrig vilat på kunskap. Hur många har lämnats att dö i den förfelade politikens spår?