Därför är det så svårt att finna ett vaccin mot covid-19
Henrik Brändén Corona Hela världen väntar nu otåligt på ett vaccin. Men vad är egentligen problemet? Henrik Brändén reder ut hur själva jakten går till.
Henrik Brändén Corona Hela världen väntar nu otåligt på ett vaccin. Men vad är egentligen problemet? Henrik Brändén reder ut hur själva jakten går till.
Magnus Nilsson Klimatpolitik Om Ruth Bader Ginsburgs efterträdare i USAs högsta domstol blir en av Donald Trumps kandidater, kan detta skapa mycket stora problem inom klimatpolitiken. Inte bara för en framtida amerikansk president, utan även för EU, skriver Magnus Nilsson.
Björn Elmbrant USA Det är uppenbart att den polarisering som hotar demokratin i USA också kan smitta andra länder. Vi sneglar ju i de flesta frågor på hur amerikanarna hanterar dem. Björn Elmbrandt har läst Bob Woodwards senaste bok, men också Fredrik Reinfeldts.
Henrik Tham Brott Det finns ingen snabb lösning på de gängrelaterade skjutningarna. Ropen på hårdare tag ekar ihåligt i ljuset av forskning och erfarenhet. I väntan på att våldsspiralen vänder nedåt ska inte vårt rättssystem förstöras, skriver Henrik Tham.
Julia Lundin och Yasmine Winberg politik Influencers spelar en allt viktigare roll för alla som vill påverka våra beslut. Det gäller även inom politikens värld. Julia Lundin och Yasmine Winberg har granskat fenomenet närmare i sin nya bok.
Erik Jennische Slutreplik Så länge vi i EU och Sverige inte kräver att kubanerna fritt får välja vilka politiker de vill ska företräda dem, och vilken politik dessa ska genomföra, så ställer vi oss på kommunistpartiets sida, svarar Erik Jennische.
Anders Bjurner och Anders Mellbourn Försvar Sedan en dryg månad står OSSE, organisationen för säkerhet och samarbete i Europa, utan ledning. Det finns tyvärr anledning att känna stor oro för hur allt detta ska sluta, skriver Anders Bjurner och Anders Melbourn.
Peter Sundborg Replik Erik Bengtsson driver en tes och han driver den konsekvent. Men inte desto mindre har han fel. Hans uppfattning om den svenska överheten är så ensidig att den blir inkorrekt, skriver Peter Sundborg.
Hans Eriksson Replik Att som Erik Jennische kräva att EU säger upp samarbetsavtalet med Kuba mitt under coronakrisen om landet inte genomför politiska förändringar är cyniskt, skriver Hans Eriksson i en replik.
Fia Ewald Arkiv Den statliga arkivutredningen häromåret missade många viktiga frågor. Det finns fortfarande ingen strategi för den gigantiska mängd information som ständigt skapas men som inte omhändertas på säkert sätt och där arkivarierna står som med snöskyfflar i en global lavin, skriver Fia Ewald.
Torsten Kjellgren Hälsa Den psykiska ohälsan breder idag ut sig bland unga till en sådan omfattning att det bör betraktas som en av våra största samhällsutmaningar. Det handlar om en komplex utmaning som kräver både breda och specifika insatser, menar Torsten Kjellgren som här föreslår vad som bör göras.
Jesús Alcalá Assange Det är vanligt att juridiska processer sägs ha något Kafkaartat över sig. Är det någon gång som begreppet verkligen är adekvat så är det i fallet Assange, menar Jesús Alcalá efter att läst alla handlingar.
Henrik Berggren och Lars Trägårdh Replik Erik Bengtsson och Daniel Suhonen använder vår bok som tillhygge på ett missvisande sätt, skriver Henrik Berggren och Lars Trägårdh.
Mikael Kemi Skolans dag Av de stjärntindrande ögon som börjar första klass i svensk skola denna höst så riskerar 3 av 10 att inte klara gymnasiet, möta ett utanförskap och utgöra en rekryteringsbas för gängkriminella. Det är vad den svenska likvärdiga skolan presterar idag, skriver läraren Mikael Kemi.
Erik Bengtsson historia I boken Världens jämlikaste land? gör Erik Bengtsson upp med den svenska självbilden om jämlikhet som ett djupt rotat nationellt särdrag. Vi publicerar här ett utdrag.