Medan Muf sätter press på partitoppen att reformera arbetsrätten tar andra las-motståndare inom M det hela lite lugnare. Det mäktiga Skånedistriktets ordförande Lars Ingvar Ljungman exempelvis.
I fjol gjorde M-stämman slut med Nya Moderaterna en gång för alla. På initiativ av Moderata ungdomsförbundet körde en majoritet över partiledningen och beslutade att partiet ska verka för att reformera arbetsrätten. Försvaret av densamma var ett bärande inslag när Fredrik Reinfeldt gav partiet nytt omslagspapper inför valet 2006.
Men sedan stämmobeslutet har partitoppen inte agerat, enligt Muf:s ordförande Rasmus Törnblom.
Till Ekot säger han att en så viktig fråga som arbetsmarknadslagstiftning måste finnas på plats i god tid innan nästa val. Och att han framförallt vill se hårdare tag gällande turordningsreglerna i lagen om anställningsskydd, las.
Muf hade ett flertal distrikt i ryggen i omröstningen om las. Ett av dem var det mäktiga Skånedistriktet. Ordförande Lars Ingvar Ljungman har emellertid svårt att bedöma om partiledningen agerar för långsamt.
– Det är ett stämmobeslut så det är inte konstigt att man vill aktualisera det. Men vissa saker tar tid, andra inte. Jag hade inte tänkt så mycket på det innan du ringde, säger han till Dagens Arena.
Moderaternas arbetsmarknadspolitiska talesperson Elisabeth Svantesson tycker att partiet tagit nödvändiga steg mot att reformera arbetsrätten i och med förslaget om den nya anställningsformen förstajobbet-anställning. Rasmus Törnblom pekar på att M drev det förslaget redan innan stämmobeslutet.
– Jag delar Rasmus bedömning. Det är ett steg i önskvärd riktning men jag tycker att man kan förvänta sig mer, säger Lars Ingvar Ljungman.
– Jag har inga konkreta idéer men det är uppenbart, framförallt med tanke på den stora invandringen i fjol, att vi förutsättningslöst bör vända på ingredienserna i las, säger han.
Följ Dagens Arena på Facebook och Twitter, och prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av granskande journalistik, nyheter, opinion och fördjupning.