Media Migration och integration dominerar den politiska debatten på sociala medier och i medierapporteringen. Centerpartiet får mycket negativ uppmärksamhet. Vänsterpartiet får nästan ingen uppmärksamhet alls. Det visar Sveriges Radios mediemätning som presenteras idag.
Sifos mediemätning som görs på uppdrag av Ekot presenteras idag. Mätningen visar vilka politiska frågor media rapporterar om och vad det diskuteras mest om på Facebook och Twitter.
Den senaste mediemätningen sträcker sig mellan mars och april. De etablerade mediernas viktigaste nyheter handlade oftast om utrikespolitiska händelser, som USA:s ståltullar och Löfvens möte med Trump.
I sociala medier diskuterades och postades det mest om migration och integration.
På sociala medier har framförallt Centerpartiet stått i skottgluggen med en stor del av negativa poster. Diskussionen handlar främst om domen i Solna tingsrätt, där centerpartistiska nämndemän fick stark kritik, och om att C stödjer regeringens förslag om ensamkommande unga.
Även Socialdemokraterna och Miljöpartiet har drabbats av de mest negativa tongångarna.
På Twitter under april månad var Annie Lööf även den mest omdiskuterade partiledaren av alla.
I google-sökningar var intresset störst för M och S. I samband med beslutet att stödja regeringens förslag om ensamkommande steg C till tredje plats. Tonen gentemot henne är ofta hård.
Enligt Ekots politiska kommentator Fredrik Furtenbach finns det tecken på att Centerns opinionssiffror påverkas för sitt ja till regeringens förslag.
– De största effekterna handlar snarare om att Centern har fått en tydligare position som hatobjekt nummer ett för en del av de väljare som vill stoppa all invandring och att vi fick ny fart på debatten om huruvida alliansen kan regera tillsammans efter valet, säger Furtenbach till Ekot.
Alla riksdagspartier syns mer i nyhetsmediernas toppnyheter under mars och april utom Vänsterpartiet, som övertar sistaplatsen från Kristdemokraterna.
I den förra mätningen dominerade brott och straff. De traditionella valrörelsefrågorna om vård, skola och jobb lyser med sin frånvaro.
Följ Dagens Arena på Facebook och Twitter, och prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av granskande journalistik, nyheter, opinion och fördjupning.