Alla älskar kvinnojourer men ingen betalar
Backlashen mot kvinnojourerna blev kort efter Könskriget. Nu hyllas de av alla politiker, inte minst de till höger. Ändå har flera jourer tvingats lägga ner i år, för att de har för lite pengar.
Backlashen mot kvinnojourerna blev kort efter Könskriget. Nu hyllas de av alla politiker, inte minst de till höger. Ändå har flera jourer tvingats lägga ner i år, för att de har för lite pengar.
Riskerar den parlamentariska demokratin att förgöra sig själv inifrån? Nina Björk skriver om demokratin i ljuset av TTIP – handelsavtalet mellan USA och EU som förhandlas just nu.
”Det var ett skitliv”, säger Arbetslinjens skapare om åren som minister. I dag sågar Sven Otto Littorin Fas 3 och omvärderar sina egna reformer. Följ med Roland Paulsen till arbetslinjens slutstation.
Lika litet som det kan finnas ett privat språk så kan det existera en privat musik. All musik är delad.
Alain de Botton tycker att vi ska se på katastrofnyheter som något uppbyggligt. När Mona Masri möter författaren blir hon påmind om när hon var barn och skulle äta upp maten och tänka på barnen i Afrika.
När Jack Monroe bloggade om sin fattigdom blev det starten på hennes nya bana som talesperson för Storbritanniens nyfattiga. Jenny Damberg skriver om när påvra omständigheter blir ompaketerade som elitens val.
– Senast jag minns var med syndikalisterna i Gamla stan på 90-talet. “Var ska vi bo – här! Vad ska vi...
Dagens Arena publicerar serieskaparen Sara Hanssons illustration ur magasinet Arena #2 2014.
De ”postkommunistiska” länder som klarat sig bäst är de som haft och byggt organiska sociala skydd mot den okontrollerade marknadsmakten, skriver Ali Esbati.
Ed Milibands Labour vill kasta omkull allt gammalt. Folk tycker han är ”konstig” – men han kan vinna valet ändå.
När arbetslöshet får Per-Erik att känna sig som en andra sortens människa, har något i vår konstruktion av lönearbetet gått snett, skriver Agneta Berge.
Att hävda att rasistpartierna är demokratiska bygger på en farlig och ohistorisk syn på ideologi, menar Henrik Arnstad. Europa är...
Högerextremismens mitten-rörelse håller på omforma Europa. Den som blir den växande ojämlikhetens uttolkare kommer ha den framtida europeiska politiken i sin hand, skriver Jenny Andersson.
Våldtäktsåtalet i Lund är bara ett, om än smärtsamt tydligt, exempel på hur BDSM förvrids i rättsliga och mediala sammanhang för att passa heterosexistiska syften, skriver Elin Bengtsson.
I USA propagerar Bill Gates för ett skolsystem som påminner om det svenska. Men motståndet är betydligt tuffare än här. Sven-Eric Liedman har läst en författare som inte känner skräck för ”flumskolan”.