Gaza Noll inlägg sedan årsskiftet. Bra att regeringen återupptar stödet till Unrwa, men Billströms ointresse verkar monumentalt.
Helgens besked att Sverige återupptar stödet till FN-organet Unrwa var välkommet.
Stödet borde aldrig ha stoppats.
EU-kommissionen har dragit samma slutsats, liksom Kanada och flera andra länder.
Det pågår ett krig i Gaza. Ett krig som drabbar oskyldiga civila groteskt hårt. Att i det läget strypa stödet till den enda hjälporganisation som är stor nog och har tillräckligt med personal på marken för att göra skillnad var inte bara oansvarigt.
Det riskerade människoliv.
Sverigedemokraterna anser uppenbarligen inte att civilbefolkningen ska få hjälp
Sverige ger omkring 400 miljoner om året till FN-organet, och Sverige är en av de största bidragsgivarna.
Stödet frystes efter att Israel anklagat några få av organisationens tusentals anställda för att ha varit inblandade i terrorattacken mot Israel den 7 oktober förra året.
Sverigedemokraterna var dock emot ett återupptaget stöd.
Partiet anser uppenbarligen inte att civilbefolkningen ska få hjälp av FN. Och eftersom alla som kan något om saken menar att det är Unrwa som har möjlighet att hjälpa måste man dra slutsatsen att Sverigedemokraterna inte är särskilt
I ett inlägg på Facebook skrev Jimmie Åkesson att partiet är ”mycket bekymrade över regeringens besked om Unrwa-biståndet”.
”Återupptaget bistånd via Unrwa riskerar att få motsatt effekt”, menade han.
Motsatt effekt?
Oklart vad det skulle vara.
Och än mer oklart vad Åkesson tror sig veta som inte EU, Sverige regering, Kanadas regering och i princip hela det internationella samfundet vet.
Kriget i Gaza är groteskt. Över 30 000 döda sedan oktober, de flesta civila, och en extrem högerregering i Israel som inte verkar bry som om att kvinnor och barn dödas. Enligt FN är 400 000 människor svältande eller nära svältgränsen. Till norra Gaza har inte några hjälpsändningar nått fram sedan januari.
Till och med USA, Israels främsta allierade, har tröttnat och motsätter sig anfallet mot Rafah så länge civila inte evakuerats, vilket i sig verkar svårt eftersom det är till Rafah de flytt från andra delar av Gaza.
USA har också beslutat att anlägga en hamn i Gaza för att kunna föra in nödhjälp utan att vara beroende av de av Israel och Egypten kontrollerade gränsstationerna.
Däremot har USA tre gånger blockerat en FN-resolution om eldupphör i kriget, med motiveringen att FN samtidigt måste kräva att Hamas släpper den israeliska gisslan.
Det är ett nödvändigt krav på flera sätt, men mot bakgrund av det enorma blodbadet i Gaza är vapenvila just nu viktigare än något annat.
Den svenska regeringen har länge kritiserats för att vara allt för tyst i frågan. Först i december röstade man för vapenvila, men även därefter har statsministern och utrikesministern varit påfallande tysta. I utrikesdeklarationen tidigare i år fanns några rader om konflikten, ett krav på en tvåstatslösning och ett eldupphör av humanitära skäl. Gott så.
Men en genomgång av utrikesminister Billströms konto på X visar kanske på intresset för frågan. Inte ett enda inlägg har handlat om Gaza. Desto fler om Ukraina, Natoprocessen och olika besök i andra länder som Billström gjort.
Men om kriget som dödat 30 000 civila, inget.
Följ Dagens Arena på Facebook och Twitter, och prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av granskande journalistik, nyheter, opinion och fördjupning.