Ledare Ynka mil från Tel Aviv ligger världens största utomhusfängelse – Gazaremsan. Du som reser till Tel Aviv under Eurovision nästa år: Besök Gaza, berätta för världen hur det ser ut och hur det känns. Och kräv att världens största musiktävling bojkottar ockupationen.
Tel Aviv är på många sätt det bästa av Israel. En öppen stad som speglar sig i det blänkande Medelhavet, de trädkantade boulevarderna öppnar sig mot havet, solen gnistrar i de vackra vita Bauhaus-fasaderna.
Husens vars arkitektur är inspirerad av fartyg redo att lägga loss från kajen påminner om den israeliska nybyggartiden på 1930- och 40-talen: när Israel skulle segla mot en framtid som ett hem för en ny, fri och
solidarisk människa.
Än idag Tel Aviv det fria kulturlivets stad, här blomstrar musiken, här är gay-klubbarna öppna hela natten. Restaurangerna och de många gatukaféernas menyer blandar fritt det bästa från regionen, här finns en av världens bästa fusion food: Gefilte fish möter falafel och det sefardiska kökets nordafrikanska kryddor.
Det är detta Tel Aviv som gör sig redo att välkomna Eurovision Song Contest i maj nästa år. Tusentals artister och tiotusentals musikälskare från hela Europa kommer att resa hit. Och de kommer att älska Tel Aviv, från den långa sandstranden till shopping- och nöjeskvarteren kring Dizengoffgatan.
Men den som beger sig bara någon mil utanför Tel Aviv förstår att staden idag är en frihetens ö i ett allt mer isolerat, inåtvänt och räddhågset Israel. Ett plågat land, som plågar sina grannar palestinierna.
Bara några ynka mil söder om Tel Aviv, vid samma Medelhavsstrand, ligger Gazaremsan. Med rätta kallat världens största utomhusfängelse. Israel kontrollerar gränserna till land, till sjöss och i luften. Ingen kommer ut, Israel bestämmer vem som kan ta sig in.
Be att få ta med dig en låda mediciner, en rullstol, reservdelar till en kuvös. Berätta för världen vad de israeliska militärerna vid gränsövergången använder för argument mot din resa och ditt bagage
Situationen i det som är ett av världens mest tätbefolkade länder blir allt värre. Sjukhusen saknar mediciner och utrustning, det saknas rent vatten, allt fler har för lite att äta.
Värst är läget i flyktinglägren, som Thomas Hammarberg beskriver i sin skakande rapport som publicerades av Utrikespolitiska institutet tidigare i år, Justice postponed.
Men det som saknas mer än något annat är hopp. Ur hopplösheten föds förtvivlan, frustration, hat och våld. Läget är inte mycket bättre på det ockuperade Västbanken.
Du som reser till Israel för att njuta av schlagerfestivalen kan göra en viktig insats för fred, bara genom att resa utanför Tel Aviv. Res till Gaza.
Be att få ta med dig en låda mediciner, en rullstol, reservdelar till en kuvös. Berätta för världen vad de israeliska militärerna vid gränsövergången använder för argument mot din resa och ditt bagage. Ta en selfie vid den höga, milslånga betongmuren som skär tvärs igenom byar och olivlundar på hela Västbanken.
Kontrastera palmerna på playan vid Tel Aviv med den brutala utsikten från Banksys Walled Off hotel precis invid muren i Betlehem. The Worst View in the World, som hotellets slogan lyder.
Gå på konserten som de svenska artisterna ordnar i den palestinska administrationens huvudstad Ramallah. För det blir väl en sådan, SVT? Så att palestinierna som inte får tillstånd att resa till Tel Aviv, ockupationsmaktens huvudstad, kan få vara med och njuta av musikfesten, de också.
Det finns ett starkt svenskt folkligt engagemang för palestiniernas sak. Därför finns det gott om människor med lokalkännedom som kan guida dig. Till det bästa caféet i Jeriko, till barnkulturcentret The Freedom Theatre i Jenin. Ta en av de svenska ekumeniska följeslagarna i handen, se vad de ser när de följer palestinska barn till skolan genom de spottande, stenkastande bosättarnas kvarter i Hebron.
Berätta för världen hur det ser ut. Och hur det känns.
Den rörelse som kräver bojkott av varor från det ockuperade Västbanken har en enkel idé: det handlar inte om att bojkotta Israel, utan om att bojkotta den folkrättsvidriga ockupationen av Västbanken.
Det blir allt svårare, eftersom de ockuperade områdena blir allt mer inflätade i Israel, men strategin är den bästa vi har just nu. EU:s differentieringspolicy följer samma logik. Israeliska varor ingår i ett handelsavtal med EU, varor från de ockuperade områdena som säljs under israelisk flagg gör det inte.
Du som reser till Tel Aviv i maj bör kräva att Eurovision följer samma, europeiska princip: gärna vatten i logen, men inte mineralvatten som tappats på flaska på Västbanken. På Eurovision-området: gärna Israels alla läckra smaker, men inga ockuperade oliver eller apelsiner från ockuperade Jordandalen.
Res gärna till Tel Aviv. Men bojkotta ockupationen.
Följ Dagens Arena på Facebook och Twitter, och prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av granskande journalistik, nyheter, opinion och fördjupning.