Jin Yani var i nionde månaden när tio myndighetspersoner bröt sig in hennes hem och tog henne till en abortklinik. Där dödade de med en injektion hennes dotter för att sedan plocka ut barnets kropp två dagar senare.
Jin Yani förlorade så mycket blod att hon tvingades stanna på sjukhuset i 44 dagar och hon kommer aldrig mer att kunna bli gravid. Myndigheterna gjorde detta mot Jin Yani eftersom hon hade blivit gravid med sin fästman fem månader innan bröllopet och det är inte tillåtet i Kina.
Den olympiska elden har nu brunnit i Beijing i en vecka. Den stora pinsamheten för arrangörerna har hittills varit avslöjandet att den vackra lilla flicka som sjöng nationalsången under invigningen mimade. Rubrikerna blev stora och världen chockades av den häpnadsväckande upptäckten att man alltså (hur konstigt det än låter) inte kan lita på totalitära förtryckarmaskiner…Emellertid finns det gällande kvinnors situation i Kina mer akuta ting att uppröras av än de snäva skönhetsidealen.
I Kina är det olagligt för en kvinna att föda ett barn om hon inte är gift, om hon redan har ett barn eller om hon av någon anledning inte har tillstånd från myndigheterna att bli gravid. Undantag från policyn görs allt oftare, framförallt i städerna. Tvångsaborter har förbjudits av regeringen i Beijing men utförs ändå av myndigheterna på lokal nivå, särkilt på landsbygden.
Kinas enbarns-politik infördes 1978 för att stävja befolkningstillväxten. Idag finns inget hot om överbefolkning utan tvärtom varnar många demografer för att det föds för lite barn för att landet ska klara sig på lång sikt. Men trots att allt fler undantag görs och många familjer numer har två barn har regeringen fortsatt att använda implementerandet av enbarns-politiken till en av två måttstockar mot vilka man mäter lokala myndigheters arbete. En lokal byråkrat som in lyckas hålla nere befolkningstillväxten i sin region blir med andra ord inte befordrad. Lokala myndigheter pressas att hålla kvoterna de får uppifrån och har därför inte heller slutat använda officiellt förbjudna metoder som tvångsaborter och tvångssteriliseringar.
Våldet drabbar främst i fattiga provinser. Myndigheterna bryter sig bokstavligen in i hem och släpar iväg kvinnor till abortkliniker mot deras vilja, oavsett hur långt gången graviditeten är. I onsdags genomfördes en protest mot denna politik i Beijing, men aktivisterna fördes snabbt bort av polisen.
Olympiaden ska vara ett firande människans värdighet och kraft. Medans världen koncentrerar sig på viktigare saker (som badminton) har Kinas makabra, systematiska och institutionaliserade våld mot kvinnor glömts bort. Det är oacceptabelt.
Följ Dagens Arena på Facebook och Twitter, och prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av granskande journalistik, nyheter, opinion och fördjupning.