I dag spelas den första matchen av totalt tre den här helgen mellan Sverige och Israel i tennisens Davis Cup. Tiotusen personer väntas komma till Malmö för att protestera mot Israels politik i allmänhet och matchen i synnerhet. De protesterande menar att en inställd match skulle vara en markering mot Israels ockupation av och krig mot palestinierna.
Och kritiken mot landet är förståelig. Att reaktionerna efter Gaza-kriget har blivit så starka är inte konstigt, eftersom övervåld användes och civila dödades. Frustrationerna och känslorna gentemot Israels övergrepp måste få utlopp.
Men det är märkligt att det nätverk som snabbt har bildats, Stoppa matchen, gör israeliska idrottsmäns deltagande i Davis Cup till en så stor symbolfråga. Det finns mycket radikalare och mer brännande frågor att organisera sig kring vad gäller Israel och Sveriges relation till landet. Inte minst den svenska vapenexporten.
Ett nätverk som aktivt trycker på för att den svenska regeringen ska avbryta allt militärt samarbete med Israel vore mer adekvat och symboliskt. Ett nätverk som ifrågasätter de pengar som vi svenskar tjänar på Israels krigföring och de privilegier vi som medborgare får av de pengarna.
Det finns inte någon internationell rörelse som är tillräckligt kraftfull för att isolera Israel, på det sätt som Sydafrika isolerades för några decennier sedan. Och protester mot israelisk politik och brutalitet behöver börja i en helt annan ände än Davis Cup – en inställd match bidrar inte på något sätt till fred i Mellanöstern. Det finns dessutom ingen konsekvens eller logik i en isoleringen begränsad till Israel. Varför hörs inga protester mot att idrottsmän från Ryssland, ett auktoritärt land med övergrepp på tjetjener på samvetet, är på plats i Malmö? Eller Rumänien, där den romska befolkningen blir allvarligt diskriminerad och öppet kränkt av politiker? För att inte tala om USA, som bedriver krig på två fronter.
Det är bra att matchen spelas. Det är också bra att den spelas utan publik. I det här fallet är det omöjligt att bortse från säkerhetsaspekten. Särskilt som organisatörerna av protesterna mot matchen uppskattar att tiotusen personer kommer att vara på plats. Det är bra att de hålls utanför arenan, så att tennisspelarnas liv och hälsa inte riskeras. Stämningen kommer att bli hätsk och även om talespersonen för Stoppa matchen säger att det inte kommer att förekomma något våld, så brukar sådana tillställningar dra till sig diverse "autonoma" vänstergrupper som har våld som ideologi.
Protesterna mot Israels politik går att förstå så länge de är fredliga. Och kan hålla antisemitismen borta från leden. Tyvärr har vi ännu inte sett exempel på sådana.
Följ Dagens Arena på Facebook och Twitter, och prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av granskande journalistik, nyheter, opinion och fördjupning.