Vad säger vårt lands liberala opinionsbildare om att Reinfeldt går arm i arm med den ungerske antidemokraten Viktor Orbán?
Den gyllene formeln för EU:s toppmöten är att ingen av de 28 stats- och regeringscheferna efteråt ska stiga ut till pressen som förlorare. Tvärtom, alla ska kunna lyfta upp någon liten detalj som en stor triumf för det egna landet.
Toppmötet nu på torsdag-fredag ser ut att bli precis tvärtom. I dragkampen om vem som ska bli EU-kommissionens nye ordförande tycks de flesta bli förlorare.
En majoritet i EU-parlamentsvalet röstade konservativt, och de konservativas spetskandidat var Jean-Claude Juncker. Därför borde han bli ordförande. Även om luxemburgaren innebär noll i förnyelse och att han står för det mesta som gått fel i EU de gångna åren.
Men premiärminister David Cameron går emot Juncker som kommissionsordförande, samtidigt som han hotar med att Storbritannien ska lämna unionen.
Den smutsiga brittiska tabloidkampanjen om Junckers person bidrar till att göra honom och hela EU till förlorare på förhand.
Tidningen Die Zeit har därför vädjat till Juncker att av respekt för unionens framtid avstå från att bli kommissionsordförande, men han menar att det vore att svika väljarna.
Om Juncker ratas får vi två andra möjliga förlorare – väljarna och EU-parlamentet, som ställs åt sidan.
För att få Cameron att acceptera Juncker har det talats om att ställa upp på en del av Camerons krav på mindre makt till EU. Andra anser att en sådan tanke är absurd. Ger man efter för den sortens hot är det godnatt med unionen.
Italien, Frankrike och Spanien stödjer Junckers kandidatur, men har ett villkor: att EU lindrar de hårda kraven i den gemensamma finanspolitiken.
Den nye italienske premiärministern Matteo Renzi har ett utmärkt förslag om att investeringar ska undantas från de hårda budgetrestriktionerna. Men han kan också bli förlorare, eftersom Angela Merkel är helt emot att ens röra EU:s felaktiga budgetpolitik.
Samtidigt går en spricka rätt igenom den tyska koalitionen, i och med att Merkels vicekansler, socialdemokraten Sigmar Gabriel, stödjer tanken på lättnader i budgetreglerna. Eftersom Merkel alltså inte kan tala för hela sin regering, löper även hon risk att bli förlorare på toppmötet.
Men den verklige förloraren är David Cameron. EU-kännare ryser över hur han öppet lägger upp sig för att få stryk under toppmötet. I hans lilla skara av supportrar, som också går emot valet av Juncker, finns Sverige och Ungern.
Att förloraren Fredrik Reinfeldt slår följe med en annan förlorare är logiskt. Men vad säger vårt lands alla liberala opinionsbildare om att Reinfeldt går arm i arm med den ungerske antidemokraten, den halvbrune Viktor Orbán? De är tysta som möss.
Följ Dagens Arena på Facebook och Twitter, och prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av granskande journalistik, nyheter, opinion och fördjupning.