Sorteringsskolan är inte mammornas ansvar
Ledare När "bokstavsbarnen" blir allt fler är det orimligt att låta mammorna ta tyngsta ansvaret för konkurrensskolans effekter.
Ledare När "bokstavsbarnen" blir allt fler är det orimligt att låta mammorna ta tyngsta ansvaret för konkurrensskolans effekter.
Ledare Allt talar för att ny kärnkraftsel kommer bli alldeles för dyr.
krönika Myanmars opposition har dragit slutsatsen att det är upp till dem själva att åstadkomma förändring. Kampen mot juntan sker nu på flera nivåer, militärt, politiskt, ekonomiskt och kommunikativt, skriver Michael Hauer.
Ledare Moderaterna i Region Stockholm vill införa vårdval inom barn- och ungdomspsykiatrin. Nästan ingenting pekar på att det är en bra idé.
Söndagskrönikan Förra året röstade Oregon som första delstat i USA igenom en legalisering av svampar för terapibruk. Investerare öser nu pengar över satsningar på psykedelisk forskning, skriver Jonas Cullberg.
krönika Samtalet om mångfald och inkludering är moget att äntligen träda in i en era av uppriktighet, självrannsakan och ansvarstagande. Att slå oss för bröstet med vårt engagemang utan att samtidigt våga prata om det vita svenska privilegiet räcker inte, skriver Haris Agic.
Ledare Det är svårare att vara en "bred kyrka" i dag, för alla partier. Men den politiska debatten blir torftig utan intern debatt och starka profiler som står vid sidan av huvudfåran.
debatt Effektiviseringar, rationaliseringar eller verksamhetsutveckling. Kärt barn har många namn när det skärs ner på välfärden. Politiker på alla nivåer måste sluta mörka, tala klarspråk och säkerställa en balans mellan krav och resurser, skriver Sacos Göran Arrius och Heike Erkers.
fredagskrönikan Den som är intresserad av ekonomisk demokrati har länge tvingats slicka såren och bida sin tid på grund av haveriet kring löntagarfonder. Men nu är kanske tiden mogen för att våga prata om inflytande igen, skriver Jonas Nordling.
Ledare Vänsterpartiet i dag är ett annat parti än det som så sent som i början av 1960-talet var okritisk vän till Sovjetunionen.
kolumnen Pensionsuppgörelsen är en viktig sakpolitisk framgång för Vänsterpartiet, lagom till deras kongress i helgen. Men paradoxalt nog kan det bli Socialdemokraterna som blir de stora vinnarna, skriver Jonas Sjöstedt.
Ledare Pandemin har lett till att fler arbetar på distans. Men anställda ska inte tvingas att arbeta hemifrån för att arbetsgivaren vill spara pengar genom att minska kontorsytorna.
Ledare Dagens Industris ledarsida ser problemen med Kinas växande makt, men drar inte några konsekvenser av sitt resonemang.
krönika I debatten om medelklassens ansvar för de usla villkoren på arbetsmarknaden har tongivande nykonservativa ställt sig med ena foten på vänsterns sida. Men de saknar realistiska lösningar på samhällsproblem som ojämlikhet och dumpade villkor, skriver German Bender.
Ledare En nations viktigaste tillgång är befolkningens kunskap. Men i Sveriges huvudstad sätter kommunen sitt varumärke på yrkesutbildningar som inte ägt rum.