Ekots granskning vassare än KU:s
ledare När KU nu granskar regeringens coronahantering finns det förstås försummelser som borde fram i ljuset. Men utfrågningarna har hittills gått på tomgång.
ledare När KU nu granskar regeringens coronahantering finns det förstås försummelser som borde fram i ljuset. Men utfrågningarna har hittills gått på tomgång.
debatt Låt år 2021 vara sista gången facken skriver på ett avtal utan glasklara skrivelser om arbetsförhållanden och löneutveckling. Lärarfacken behöver nu skärpa arbetet för ett samgående, för att ge oss större gemensam styrka mot arbetsgivarna, skriver fyra lärare.
ledare Nemam Ghafouris bortgång beskrivs som en humanitär katastrof. Framtiden är nu mycket oviss för de yazidiska mammorna och deras barn.
debatt Den europeiska aktiviströrelsen DiEM25 kämpar för en europeisk gemensam solidarisk politik och en för Sverige mer radikal politisk kultur. Isolerade nationalistiska lösningar på klimat- och demokratiproblem är dömda att misslyckas, skriver Mats Sederholm, aktivist i DiEM25.
ledare Har KDs självförtroende vuxit så pass att de nu törs organisera vården i sex större regioner utan att vara rädda förlora till vänstern? Nej. Tvärtom. De vill denna gång ta bort risken att förlora regionval genom att helt enkelt avveckla det direkta demokratiska inflytandet över de nya regionerna.
debatt Idag, den 13 april, går den allra första Hjälpmedelsriksdagen av stapeln. Vi vill skapa en arena för att synliggöra vikten av en välfungerande hjälpmedelsförsörjning, för både individer och samhälle, skriver myndigheter och organisationer.
ledare Att det skulle utbryta oroligheter efter Brexit kom knappast som någon överraskning ens för Boris Johnson, som ändå gjort allt för att spela ned riskerna. Nu gäller det att hitta lösningar som alla parter kan acceptera.
krönika Regeringen presenterade nyligen ett nytt förslag till lag om medborgarskap. Det kommer drabba alla de statslösa som redan finns här allra hårdast, skriver Jehna Al-Moushahidi.
Krönika Trots att arbetsskadorna ökar har antalet skadedrabbade som får ersättning från försäkringen minskat. Men det krävs ingen långbänk för att rätta till detta haveri, skriver Håkan Svärdman.
debatt Mod har blivit en allt viktigare egenskap för yrkesverksamma journalister. Nu släpper vi en nyutgåva av Stieg Larssons handbok som handlar om hur journalister kan hantera hot, skrämseltaktiker och misstänkliggöranden, skriver företrädare för Journalistförbundet.
ledare Skolan har dragit ner kraftigt på läromedel de senaste årtiondena. Besparingen slår särskilt hårt mot elever från hem där bokhyllorna inte dignar av böcker. Det är en farlig utveckling som äventyrar kvaliteten och underminerar likvärdigheten.
ledare De folkvalda måste kunna påverka hur skattepengarna används och medborgare måste kunna ställa dem till svars. Verksamheterna behöver därför få en budget som baseras på kostnader istället för en konstruerad intern prismodell.
söndagskrönikan Det går att ha valrörelser utan blockbildningar. Det som krävs är att partiledningarna intar en annan attityd och ett öppnare sinnelag för hur regeringar ska bildas när väljarna sagt sitt, skriver Anders Jonsson.
debatt Rättssäkerheten inom sjukförsäkringen är en chimär, och förvaltningsdomstolarna bekräftar oftast Försäkringskassans beslut. Regelmässigt underkänns läkares kompetens att behandla sina patienter, skriver överläkaren Lars Jacobson som biträtt ett flertal personer i överklagningsärenden.
HÅKANS HÖRNA Dagens Arenas politiske redaktör Håkan A Bengtsson skriver om veckans händelser och icke-händelser i den politiska världen. Den här veckan blir det kommunistspecial.