Dåligt år för Sabuni
ledare Liberalerna, det parti som under delar av 1900-talet hade stenkoll på tidsandan, går sedan länge i otakt. Nyamko Sabuni verkar inte vara någon tillgång för partiet.
ledare Liberalerna, det parti som under delar av 1900-talet hade stenkoll på tidsandan, går sedan länge i otakt. Nyamko Sabuni verkar inte vara någon tillgång för partiet.
debatt Regeringens krisåtgärder har dessvärre även öppnat upp för bedrägerier, och kontroller av efterlevnaden kommer inte att göras förrän om tre månader. Då är det för sent, skriver LO:s Berit Müllerström och Tove Nandorf.
debatt Kulturnämnden i Stockholm stad bör öka krisstödet till kulturen och se till att det även omfattar enskilda konstnärer. Ett beslut som skulle bidra till att utveckla danskonsten i hela landet, skriver sju företrädare för dansen.
ledare Joe Biden utser inom kort sin vice presidentkandidat. Normalt har det ingen större betydelse, men i år kan det vara av stor vikt.
Fredagskrönikan Coronakrisen ställer de riktigt svåra existentiella frågorna på sin spets. Hur många kan vi låta dö en för tidig död för att alla andra ska kunna leva ett drägligt liv i en ekonomi som inte fullständigt krackelerat, undrar Anders Jonsson.
debatt Den 24 april 1915 inleddes det som senare skulle kallas det armeniska folkmordet. Riksdagen erkände detta folkmord 2010, men ingen svensk regering har ännu gjort det. Det är hög tid nu, menar Kurdo Baksi och Ragip Zarakolu.
debatt För att kunna styra resurser rätt och för att samordna behov av personal borde kommunen omedelbart ta över samordningsansvaret för äldreomsorgen, även den som drivs privat. Det är det enda rimliga i nuläget, skriver Clara Lindblom (V).
Gästkrönika Att ständigt växla mellan privat och offentlig drift visar på en oförmåga att ta tag i problem med befintliga medarbetare och verksamheter. Det menar Maud Björnstedt som reflekterar över att Stockholm nu åter lägger ut fritidsgårdar på entreprenad.
debatt Coronakrisen bör göra oss européer ännu mer övertygade om att hålla Storbritannien inom våra vetenskapssamarbeten trots Brexit, skriver Marja Makarow.
ledare Mitt under den värsta hälsokrisen på ett sekel har privata vårdcentraler förhandlat till sig oförändrad ersättning. Trots att de knappt har några besök. Istället för att skicka sysslolös personal till sjukhusen.
debatt Hongkong tvingas nu utkämpa två strider samtidigt, dels mot coronapandemin, dels mot ett allt mer aggressivt Kina. I denna kamp får Hongkong inte stå ensamt, skriver Liberala Ungdomsförbundets Olle Johnsson och Victoria Viklund.
ledare Det är lätt att skrika efter en total nedstängning av samhället. Men de som gör det måste kunna svara på frågan: vad gör vi med alla de kvinnor och barn som kommer att fara fruktansvärt illa av detta?
EU-krönikan När coronakrisens ekonomiska konsekvenser ska mildras vaknar de gamla spänningarna inom EU till liv. Då gäller det att minnas misstagen från förr och visa att man lärt sig något, skriver Susanna Kierkegaard.
debatt FN har utsett den marockanske ambassadören Omar Hilale för att stärka arbetet med mänskliga rättigheter. Det är ett val som väckt protester och som bör ifrågasättas, skriver Lena Thunberg.
Replik De grundläggande problemen kring vinstdrivna, skattefinansierade skolor bemöter inte Hans Bergström, skriver Åke Sandberg i sin slutreplik.