Kulturkampen har bara börjat
ledare Märker ni vad som är på väg att hända? Ser ni hur starka krafter vill flytta gränserna för yttrandefriheten? Utspel för utspel. Beslut för beslut.
ledare Märker ni vad som är på väg att hända? Ser ni hur starka krafter vill flytta gränserna för yttrandefriheten? Utspel för utspel. Beslut för beslut.
debatt Sverigedemokraternas har begärt att kalla in chefer på SVT och Sveriges Radio till kulturutskottet. Att ett parti ens kommer på tanken är bekymmersamt, skriver Journalistförbundets ordförande Ulrika Hyllert.
ledare Den syriska regimens offensiv har skapat en ofattbar kris i provinsen Idlib. Människor flyr i desperation. Nu måste omvärlden sätta tryck på Assad, Ryssland och rebellgrupperna. Ett eldupphör är nödvändigt.
fredagskrönikan I sak blåser det vänstervind. Frågan är om en socialdemokrati bunden till januariavtalet kan surfa på den, skriver Anders Jonsson.
debatt Omfördela budgeten från försvaret till miljöskydd, och tvinga Försvarsmakten att redovisa sina utsläpp, skriver Jennifer Råsten, ordförande Internationella Kvinnoförbundet för Fred & Frihet.
ledare Antisemitismen är ett samhällsproblem. Genom att påstå sig slå uppåt kan den snärja såväl den som vill göra revolt som den som vill utmana maktobalanser. Därför behövs en fördjupad förståelse av antisemitismen – och en analys av de strukturer som faktiskt formar samhället.
Gästkrönika Allt fler kommuner bedriver en antiislamisk signalpolitik. Det menar Jan Hjärpe som anser att det är en farlig politisk väg.
debatt Sverige måste göra mer för att hindra att hyresrätter blir spekulationsobjekt för globala riskkapitalbolag, skriver riksdagsledamöterna Kadir Kasirga (S) och Ola Möller (S).
Vardagskrönikan Att vara tonårsförälder innebär att blicka bakåt och se sig själv som ett led i en oändlig kedja av föräldraskap, det sociala arvet. Men också att du plötsligt övertalas att göra ett DNA-test, skriver Mi Lodell.
ledare Förra året kostade rutavdraget staten 5,4 miljarder kronor. Det är den tiondel i Sverige som tjänar mest som vinner på avdraget. En helt omvänd fördelningspolitik med andra ord som extremt få tjänar på.
debatt Efter att EU-kommissionen lyfte frågan om en europeisk lagstiftning om minimilöner har det uppkommit en bred enighet om att denna kan utgöra ett hot mot den svenska kollektivavtalsmodellen. Men att lägga all kraft på att stoppa lagstiftningen kan visa sig kontraproduktivt, skriver Jaan Kolk.
ledare Stockholm håller på att bli för dyrt för de grupper som är nödvändiga för att storstaden ska fungera. Konsekvensen för de som blir tvungna att lämna är långa pendlingstider och alienation.
debatt Trenden med sjunkande facklig anslutningsgrad måste vändas innan det är försent. Därför lanserar tankesmedjan Arena Idé ett flerårigt utredningsprojekt om fackligt inflytande. Till projektet knyts forskare från flera lärosäten och tolv av Sveriges största fackförbund, som tillsammans organiserar 1,8 miljoner löntagare, skriver German Bender.
ledare Vänsterpartiet satsar hårt på att utmana Socialdemokraterna om att locka arbetarväljare, samtidigt som ett splittrat LO visar tydligare motstånd mot Januariavtalet. Men trots svåra utmaningar har LO mer att förlora än att vinna på att klippa banden med S.
debatt Ny teknik och ökad global konkurrens skapar stora förändringar på arbetsmarknaden. I den verkligheten är det lätt att känna sig osäker på sin egen plats på arbetsmarknaden. Futurion har därför kartlagt hur svenska arbetstagare uppfattar sin konkurrenskraft.