Vilsna liberaler
Storbritanniens liberaldemokrater har gått vilse under tvångsäktenskapet med Tories. Parallellt har Labour återhämtat sig.
Storbritanniens liberaldemokrater har gått vilse under tvångsäktenskapet med Tories. Parallellt har Labour återhämtat sig.
Att det ska ta 100 år för kvinnolönerna att komma i kapp kan inte – får inte – accepteras. Det skriver socialarbetaren Lisa Svensson.
Några statsvetare har rekommenderat C att gå tillbaka till rollen som landsbygdsparti. Men det kräver Eskil Erlandsson som partiledare.
Alliansregeringen har helt avväpnat den granskande journalistiken. Det skriver Klas Lundström, journalist och författare.
Alliansföreträdare har sedan i våras ägnat sig åt utspel om sjukförsäkringens förträfflighet. Men för personer som är sjuka är konsekvenserna förödande. Det skriver företrädare för Solrosuppropet.
Mäns arbete värderas högre än kvinnors. Årliga lönekartläggningar måste återupptas och föräldraförsäkringen fördelas jämnare, skriver TCO:s jämställdhetsutredare Ulrika Hagtsröm.
I Europa pågår ett politiskt epokskifte som svenska politiker tycks sova sig igenom.
Rasismen i Tintin framställs ofta som naiv, oförarglig och barnslig. Men Tintin är mer än så.
De senaste dagarnas nyhetsrapportering har gjort det svårt att skilja verkligheten från en fantasifull pilsnerfilm.
Vad som egentligen avgör i det enskilda fallet är naturligtvis svårt att säga; det ingår i mediernas dramaturgi att ta åt sig äran för ”lyckliga slut”.
Sedan valrörelsen 2006 har vi sett många försök till ”S-förnyelse”. Men lyckade förnyelseresor är målmedvetna projekt som får ta tid.
Hur länge ska en politik som inte leder till jobb få kallas ”arbetslinjen”? Det skriver Ylva Johansson (S).
"Snart betraktar vi oss som säljare och köpare på en marknad i stället för som medborgare i en politisk demokrati." Det skriver Ulf Bjereld, professor i statsvetenskap och socialdemokrat.
Det är upp till Socialdemokraterna att lappa ihop socialförsäkringarna. Måhända osexigt, men helt avgörande för den skandinaviska framgångsmodellen.
Arbetsmiljöarbetet är en av våra viktigaste frågor, men när regeringen presenterade budgeten fick varken Arbetsmiljöverket eller de regionala skyddsombuden mer resurser – trots att antalet dödsolyckor på arbetsplatserna ökar. Det skriver företrädare för IF Metall.