Fortsatt fransk vänstervind
Genom segern även i parlamentsvalet har den franska vänstern skaffat sig en ställning som den aldrig tidigare har haft sedan den nya konstitutionen inrättades 1958.
Genom segern även i parlamentsvalet har den franska vänstern skaffat sig en ställning som den aldrig tidigare har haft sedan den nya konstitutionen inrättades 1958.
Ett mediebråk har blossat upp om Carema och äldreboendet Koppargården. Men viktigare är att diskussionen väcker frågor om patientsäkerhet och vårdens kvalitet.
Äntligen tar liberala debattörer avstånd från de borgerliga högerkrafter som har angripit invandring och islam. Men de bemöts med tystnad.
Skolfrågan glider Jan Björklund ur händerna. Dessvärre verkar FP-ledarens svar vara en återgång till symbolpolitik och språktest.
20 byggnadsarbetare har dött i förberedelserna inför fotbolls-EM. Dessa dödsfall är inte acceptabla. Vi håller regeringarna, de anlitade företagen och Uefa som ansvariga för förlusten av dessa liv, skriver Byggnads och det globala byggfacket BWI.
I samband med revolutionen i Libyen förutspåddes en massflykt till Europa. Men den europeiska paniken var helt obefogad.
Den svenska kött- och animalieindustrin står i dag för nästan lika stora utsläpp som Sveriges samtliga fyra miljoner personbilar. Mat med inget eller lite kött kan bidra till kraftigt minskade utsläpp. Det skriver riksdagsledamoten Jens Holm (V).
Moderaterna fortsätter på den inslagna vägen av att revidera historien. När verkligheten är att man är på god väg att slå undan benen för den svenska modellen. Det skriver organisationsforskaren Åke Sandberg.
Dagens Nyheters politiske chefredaktör Peter Wolodarski har under våren börjat talat klarspråk om eurokrisen. Det handlar om en påläst intellektuells tankemödor.
Idrottsvärlden blundar för brott mot mänskliga rättigheter och tar emot miljarder av sportföretag som utnyttjar miljontals arbetare. Det skriver författaren Sverker Lindström.
Avslöjandet om Barack Obamas dödslista visar på en cynism långt ifrån den "förändring" som USA:s president en gång lovade att verka för.
Nicaraguas nyligen antagna lagstiftning som förbjuder våld mot kvinnor ses som en seger bland landets kvinnoorganisationer. Nu väntar det hårda arbetet med att få lagen att fungera i praktiken.
Den konflikt som tidigare splittrade SPD – den mellan pragmatism och principfasthet – har flyttat in i Die Linke.
Marknadsideologi står mot konkret forskning. Frågan är vem som har resurserna att bilda opinion.
Sportevenemang och sexköp hör ihop på ett fruktansvärt sätt. Den svenska sexköpslagen har visat sig vara en effektiv preventiv åtgärd för att minska efterfrågan. Vad gör regeringen för att marknadsföra lagstiftningen? skriver EU-politiker Anna Hedh.