Läge för panik
Det finns så många obesvarade politiska frågor och osäkra omständigheter kring euron att panik är något fullt rationellt.
Det finns så många obesvarade politiska frågor och osäkra omständigheter kring euron att panik är något fullt rationellt.
Den årliga rapporten från den Internationella Fackliga Samorganisationen (IFS) visar på grova kränkningar av de grundläggande mänskliga rättigheterna. Det skriver Karl-Petter Thorwaldsson (LO), Eva Nordmark (TCO) och Lise Bergh (Amnesty).
Den stora SCB-mätningen kom med flera positiva besked för S och Stefan Löfven. Men med varje positiv tolkning kommer ett krav. Kom ihåg högen med brasklappar.
De höga trösklarna på arbetsmarknaden kan leda till att arbetssökande med utländsk bakgrund piskas till att acceptera ännu sämre villkor och att de dessutom väljer att hålla tysta om det, skriver Yeshiwork Wondmeneh, utredare på Kommunal.
Effekterna av den högerpolitik som de borgerliga har försökt dölja bakom Schlingmanns begrepp blir nu uppenbara även för borgerliga nyhetsredaktioner.
Valet till nationalförsamlingen, det vill säga det franska parlamentsvalet, närmar sig. Det är ett val med höga insatser för samtliga franska partier.
Merkel och Obama har förstått, men Reinfeldt har ingen energi vad gäller miljöomställningen. Stefan Löfven bör ägna sitt tal i Almedalen åt att deklarera att hans röda dröm är grön.
En paneuropeisk kampanj, "Austerity Isn't Working", är under uppsegling. Vi uppmärksammar den av ett enkelt skäl. Nedskärningarna fungerar inte.
Tvångsarbete i Sverige? Det verkar omöjligt! Ändå tycks näst intill slavliknande villkor förekomma här alldeles vid vår egen dörr.
En åldrande befolkning kommer att behöva omsorg. Men för många kommuner kommer skatteintäkterna inte att räcka. Det är dags att överväga att nationalisera äldreomsorgen, skriver Olav Fumarola Unsgaard, rapportförfattare till ”Nationalisera äldreomsorgen”.
Myter om ankarbarn och lågutbildade invandrare måste avfärdas. Konstruerade problem ska inte få ta över viktiga diskussioner.
Akut krisläge råder i Europa. Men de privilegierade länderna, bland dem Sverige, bevakar sina intressen i konservativt självbedrägeri. De driver kontinenten – och sig själva – mot avgrunden.
Budgetnedskärningar är vardag inom den offentliga sektorn. Personal ska hålla nere sin lön och ständigt effektivisera arbetet. Hur långt får det gå innan detta blir en reell samhällsfara? undrar socionomerna Lisa Svensson och Gith Andersson.
I dag är migrantarbetarna cirka 210 miljoner, fler än invånarna i hela Brasilien. Tillsammans skulle de bilda världens femte största nation.
De senaste årens förändringar av välfärdssektorn har syftat till att med riktad precision slå sönder våra gemensamt skattefinansierade välfärd. Nu har vi fått nog! skriver Margaretha Bohman, ordförande Kommunal Stockholms län.