2012 i framrutan: EU
Merkel har surrat sig fast vid en politik som verkar leda mot undergång och allmän upplösning.
Merkel har surrat sig fast vid en politik som verkar leda mot undergång och allmän upplösning.
Julhelgen ska vara dagar med glädje, förväntan och gemenskap. Men för allt för många barn är verkligheten den motsatta, skriver Sophia Lövgren, generalsekreterare för Makalösa Föräldrar.
Socialdemokraterna har stora möjligheter att i praktiken visa vad ett socialdemokratiskt styre innebär och skulle innebära nationellt.
Reinfeldts jultal var ett positivt slutackord för regeringen, som knappast skördat några stora lagrar under 2011.
2011 har varit ett förlorat år för socialdemokraterna. Så firar en generation socialdemokrater jul, i år igen.
Den indiska regeringen försöker desperat få igenom beslut om utlandsinvesteringar, som de menar ska ”rädda landets tillväxt". Samtidigt fruktar landets lantbrukare och handlare för sina inkomster och jobb, skriver frilansjournalisten Paula Lenninger.
Öppenhet är rimligt och nödvändigt. Men Säpos dammiga akter får inte bli föremål för kvällstidningsjournalistik eller nygamla kalla krigskampanjer.
Forskarna har börjat reagera på ojämlikheten. Men en färsk SNS-rapport väcker inga ramaskrin hos dem som tror på inkomstklyftor.
Eftersom det inte finns några data om vilken vård som ges inom de privata vårdförsäkringarna kan vi inte bedöma effekterna av den vård som ges, skriver Fredrik Westander, hälso- och sjukvårdskonsult.
Apoteken blev alltså dyrare och sämre, i stället för billigare och bättre.
Ett år återstår men presidentvalet i USA är redan över oss. Obamas kampanj ser en del ljusa tecken, stalltipset blir följande: Yes he can, trots allt.
Det verkar nästan som om kommunpolitikerna tävlar med varandra att ha så låga kostnader som möjligt utan att orsaka vårdskandal, skriver Annelie Nordström, ordförande Kommunal.
Jag föreställer mig att många misshandlade kvinnor som söker sig till vården gärna hade svarat på frågor om våld, fått skadorna dokumenterade; blivit erbjudna hjälp och stöd.
Åtgärderna i pakten syftar till en extrem åtstramningspolitik men gör inget åt de egentliga orsakerna till krisen, skriver Jonas Sjöstedt (V), riksdagsledamot.
Syndare bland bankerna ska alltså gå fria, medan de regeringar som syndat ska få automatiska sanktioner.