S dribblar bort sig, igen
Att spela bort kravet på lagstiftning är inte värdigt ett tidigare statsbärande progressivt parti.
Att spela bort kravet på lagstiftning är inte värdigt ett tidigare statsbärande progressivt parti.
Det stundande egyptiska valet, den 28 november, är inte längre ett datum som alla hoppas på och ser fram emot.
Valnyheterna från Spanien domineras av ekonomi och maktskifte. Men under ytan finns historien om Zapatero och landets fortsatta modernisering. Politik är att välja, även i eurokrisens tid.
Nio mord på invandrare, ett på en kvinnlig polis, 14 bankrån och en spikbomb som skadade 22 turkiskättade personer svårt. Det är vad som hittills kunna tillskrivas den högerextrema terrorcellen.
Att den europeiska demokratin inte diskuteras är journalisternas, opinionsbildarnas och de intellektuellas svek.
Fokus ligger på frågor om driftsformer och tämligen friska personers snabba tillgång till läkare. Däremot diskuterar vi alltför sällan vårdens verkliga problem, skriver Almanco, Akademikerförbundet SSR och Arena Idé.
Efter Caremaskandalen finns knappt en människa som inte är arg eller orolig. Det konstiga är bara att ni är så tysta.
Hur långt är alliansen beredda att gå när det gäller att försämra villkoren för arbetslösa? Det gäller både ekonomiskt och i form av isoleringen i utanförskap, skriver företrädare för nätverket Yrkesfolk för arbete.
Ratinginstitutens ibland ogrundade omdömen blir lätt självuppfyllande profetior, som blåser på paniken.
När Dagens Arena bjuder in till debatt om arbetsmarknadspolitiken väljer alla politiska partier att utgå från en arbetsmarknad där arbete bara är arbete om det ger lön. Kvinnors obetalda arbete ses som en privat fråga, skriver talespersonerna för Feministiskt initiativ.
Vi vet vilka i Vita huset som beslutade om tortyr. De har själva erkänt. Om de vågar besöka Europa riskerar de rättegång.
Regeringen hanterar inte Carema-komplexet som en brännhet politisk fråga, utan som en administrativ angelägenhet.
Vi behöver ett perspektivskifte i debatten om jobben. Vi måste sluta tro att jobb uppkommer av sig självt om lönerna bara är tillräckligt låga och flexibla, skriver Roger Mörtvik, samhällspolitisk chef på TCO.
I princip alla försök att, antingen via lagstiftning eller via kollektivavtal, sänka trösklarna in på arbetsmarknaden bekämpas. De fackliga organisationerna agerar i motsatt riktning, skriver företrädare för Svenskt Näringsliv
Carema har gett girigheten ett nytt ansikte. Samtidigt är Carema en konsekvens av idén att det alltid går att spara på de äldre.