TEST. Test.
Utvecklingen i Turkiet väcker djup oro. Sedan Erdogan tillträde som president 2014 har han eftersträvat ett auktoritärt styre som närmast skulle ge honom obegränsad makt.
Efter militärkuppen i somras har tre månaders undantagstillstånd förlängts med ytterligare tre månader och under tiden har Erdogan rensat bort meningsmotståndare i en takt som saknar motstycke i modern turkisk historia. Över 125 000 människor har avskedats varav nästan 40 000 har kastats i fängelse. Landets intellektuella, journalister, människorättsaktivister och oppositionspolitiker har spärrats in en efter en. »Samröre med terrorism« är den svepande anklagelsen.
En expertpanel vid Europarådet slog förra veckan fast att utrensningen bryter mot såväl internationell rätt som den turkiska konstitutionen.
En expertpanel vid Europarådet slog förra veckan fast att utrensningen bryter mot såväl internationell rätt som den turkiska konstitutionen.
Nyligen slog polisen till mot den oberoende tidningsredaktionen Cumhürriyet, som var den sista Erdogan-kritiska tidningen. Över 200 medier har nu stängs ner. Det är ett stort bakslag för turkisk demokrati och yttrandefrihet.
Därtill har förtrycket mot minoriteter som kurder, armenier, kristna och aleviter eskalerat. För en kort tid sedan greps ett tiotals politiker från det pro-kurdiska partiet HDP, bland annat den demokratiskt folkvalde ledaren Selahattin Demirtas och Figen Yuksekdag, vilka har utgjort en hörnsten för utvecklingen av mänskliga rättigheter i landet.
Följ Dagens Arena på Facebook och Twitter, och prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av granskande journalistik, nyheter, opinion och fördjupning.