Är det fortfarande någon som tvekar inför att bojkotta Nordea, ta ut sina pengar? Nu finns minst tre nya skäl till att gå från ord till handling.
- För det första, det stora sparpaket som lanserades häromdagen, att ta bort 6000 jobb.
Man säger att motivet är för att man måste digitalisera, men det är en omskrivning för att ytterligare många Nordea-kontor kommer att läggas ned.
Banker ska förstås tjäna pengar, men för de flesta människor är banker också samhälleliga institutioner. Är det viktigare att varje år dela ut 25 miljarder till aktieägarna än att sätta kundnyttan främst är det lika bra att dessa kunder tar ut sina pengar och går någon annanstans.
- För det andra, Nordeas ledning motiverade sin flytt av huvudkontor med att man ogillade den avgift som den svenska regeringen vill ta ut som buffert inför möjliga nya bankkriser.
Istället föredrar man Finland, som vill ingå i EU:s så kallade bankunion, som också syftar till att skydda mot nya kriser.
Men samtidigt som Nordea gjorde sitt val, kunde man i utländska medier läsa att EU:s bankunion var »döende«.
Detta därför att Italiens regering i strid med bankunionens regler undsatt två problembanker med 17 miljarder euro av skattemedel.
Men också därför att Tyskland och Österrike tvekar om man vill vara med och betala till det tredje steget i bankunionen, en insättargaranti, som ska göra spararna skadeslösa om banker kraschar.
Nordea väntar antagligen inte, därför att beslutet att flytta är en maktdemonstration.
Eftersom ingen vet om bankunionens tredje och avgörande steg, insättargarantin, överhuvudtaget blir av, håller knappast Nordeas huvudskäl för att flytta. Om läget klarnar har faktiskt den svenska regeringen inte uteslutit att Sverige en dag ska vara med.
Så varför väntar Nordea inte och ser om unionen de facto blir av? Det gör man antagligen inte, därför att beslutet att flytta är en politisk maktdemonstration.
- För de tredje, Nordeas ledning har en politisk agenda. Denna vecka har Mont Pèlerin-sällskapet möte i Stockholm.
Detta sällskap har med Friedrich Hayek och Milton Friedman som pionjärer drivit fram de senaste årtiondenas nyliberala våg, med privatiseringar, nedskuren välfärd, växande inkomstklyftor och att marknad ska ersätta politik.
Nordeas styrelseordförande Björn Wahlroos är medarrangör för mötet i Stockholm och har sponsrat evenemanget.
Målet för sammankomsten är att försöka sätta ny fart på det nyliberala projektet, som fått mycket kritik på senare år.
Wahlroos får givetvis tycka vad han behagar. Men vill vi andra motsätta oss att allting blir konkurrensutsatt och att mänskliga värden ställs åt sidan, borde vi bojkotta hans bank.
Tre nya argument för att ta ut sina pengar, förutom att Wahlroos sagt att hans kunder är ekonomiska idioter och att banken är ökänd för penningtvätt och olika skumraskaffärer.
Så varför tveka? Bojkotta Nordea nu!
Följ Dagens Arena på Facebook och Twitter, och prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av granskande journalistik, nyheter, opinion och fördjupning.