Slopad arbetsgivaravgift för unga förintar inte klassamhället.
Det ska sägas direkt: Annie Lööf är en bra talare. Hon är tydlig, kort och koncis. Och hon har bestämt sig för att fånga kvinnornas röster.
I den senaste opinionsundersökningen från SIFO har Centerpartiet gått upp nästan två procent och har nu ett väljarstöd på 8 procent. Och det är framför allt de unga kvinnorna som väljer Centerpartiet (11,9 procent).
Den trenden kan mycket väl hålla i sig, särskilt efter Annie Lööfs sommartal och de frågor hon valde att fokusera på: sexuella trakasserier mot kvinnor, att införa en samtyckeslag och att aktivt arbeta mot hedersrelaterat våld. Det ska tillsättas 50 trygghetsmiljoner för att stärka polisens arbete mot brotten mot kvinnor, om Annie Lööf får bestämma.
Och får Annie Lööf bestämma ännu mer, vill hon införa en hederskommission som ska samla kompetens och ta fram statistik om hedersbrott, för att sedan kartlägga vad som fungerar bäst för att motverka hedersbrott.
Med korta, självklara fraser, som gjorda för t-shirttryck, som »Ett nej är ett nej«, »Varje kvinna har rätt att känna sig trygg« och »Varje kvinna har rätt till sin egen kropp« tar hon tydligt ställning för att satsa på alla kvinnors trygghet, oavsett var de bor eller var de kommer ifrån. Spelar hon de här korten väl, kommer hon att fortsätta vinna röster.
Men när Annie Lööf applicerar sin trygghetsretorik på jobben blir det lite svårare att ta henne på allvar. Annie Lööf konstaterar att arbetsmarknaden är tudelad. I ena ringhörnan finns de lågt utbildade, med låga kunskaper i svenska och utan yrkeserfarenhet. I den andra finns de med god utbildning, goda kunskaper i svenska och ett långt cv.
Den här klyftan måste överbryggas, säger Annie Lööf. Den insikten och intentionen är såklart bara att applådera. Men Annie Lööf har fel i att vi sakta men säkert är på väg mot ett samhälle med en ny »underklass«. Vi är redan där. Det visade bland annat Aftonbladets artikelserie Klassresan från i våras.
Lösningen på det klassamhälle vi redan har, och som Annie Lööf säger sig vara emot, är inte att hon upprepar sin standardlösning slopad arbetsgivaravgift för unga som ett mantra. En från början ineffektiv reform blir inte bättre bara för att man envisas med att testa den om och om igen.
Den största och mest långsiktiga investeringen är att göra skolan till en jämställd och likvärdig samhällsbyggande arena. Först när våra barn och unga får lika goda livschanser, som en god utbildning är grund för, då kan vi börja överbrygga klassklyftorna.
Om det sa Annie Lööf inte ett ord.
Följ Dagens Arena på Facebook och Twitter, och prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av granskande journalistik, nyheter, opinion och fördjupning.