I dag fattar över 46 miljoner britter beslut om EU:s framtid.
De flesta som inte får rösta i dagens omröstning i Storbritannien vill tro att britterna kommer att vilja stanna i EU, men ingen verkar säker. De evinnerliga opinionsundersökningarna visar ömsom vinst för bremain, ömsom vinst för brexit. Med tanke på hur fel undersökningarna slog i Storbritanniens senaste allmänna val, liksom i omröstningen för Skottlands självständighet, så är det svårt att sätta någon tillit till opinionsinstituten.
Dagens folkomröstning är kulmen på en kampanj som varit definitionen av »högt tonläge«. Debatten har präglats av osanningar från båda sidor och många skrattade högt åt Nigel Farage och Bob Geldoffs flottilj-kamp i Themsen. Inte för att det var en strålande kampanjmetod, utan för att det så väl illustrerar hur kampanjandet har spårat ur.
Valkampanjandet har också präglats av mordet på den Labour-parlamentarikern Jo Cox förra veckan, men de flesta verkar tro att den brutala händelsen kommer att spela väldigt liten roll i hur britterna väljer att rösta.
EU är en union med uppenbara problem. Samarbetet har nått väldigt långt på vissa områden, medan det på andra områden finns ett starkt motstånd mot större samordning medlemsstaterna emellan. Det har blivit smärtsamt tydligt i samband med den ökande flyktinginvandringen det senaste året – EU vill ha en gemensam gräns, men medlemsstaterna är ytterst ovilliga att ta ett gemensamt ansvar för vad det innebär.
Det här är frågor om bremain-kampanjen inte kan ducka för, men inte heller resten av EU. Unionens samarbetsproblem i bland annat flyktingfrågan kommer att behöva lösas hur det än går i dagens omröstning.
Den vinnande sidan i dagens omröstning kommer att ha ett svagt mandat för sin linje. Även bland bremain-förespråkarna finns det en grundmurad EU-skepsis, och det är snarare hotet om en försämrad ekonomi än en kärlek till EU som får britter att vilja stanna i EU.
Bremain eller brexit – det är en historisk dag som oavsett valresultat kommer att få efterverkningar både i Storbritannien och inom EU, och därmed för Sverige. Vårt öde ligger nu i 46 miljoner röstberättigades händer.
Följ Dagens Arena på Facebook och Twitter, och prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av granskande journalistik, nyheter, opinion och fördjupning.