Wayne Shorter-dokumentären: Ett måste för alla musikälskare
Jazz Jon Andersson har sett dokumentärserien Wayne Shorter: Zero Gravity
Jazz Jon Andersson har sett dokumentärserien Wayne Shorter: Zero Gravity
Recension Demokratin fanns inte riktigt med i projektet från början, men har fogats in efter hand. Kanske förklarar det delvis också motståndet, som brexit, skriver Håkan A Bengtsson i en text om boken Monnets blinda fläck.
Överlevnad är en sak, motstånd något annat. Lars Ilshammar skriver om Werner Heisenberg och Dmitrij Sjostakovitj och ställer frågan vilket handlingsutrymme den enskilda människan har – eller kan skapa sig – i en stat som vill utöva total kontroll över individen?
Nya valrörelsemetoder och ett avgörande val i svensk historia.
Film Mike Enocksson har sett den bioaktuella dokumentären om Cornelis Vreeswijk och ser en sångare som tar ställning för dem som står längst ner på samhällsstegen: trasproletariatet.
Kultur Portalfigur för tövädrets poesi var Jevgenij Jevtusjenko. Han är framför allt känd och ihågkommen för två längre dikter från början av 1960-talet: ”Babij Jar”och den profetiska dikten ”Stalins arvtagare”.
Jesper Bengtsson Gentrifieringen och new public management har dödat den galna kreativiteten och engagemanget.
Ny bok Olle Törnquist diskuterar Pranab Bardhans nya bok "A World of Insecurity".
Recension En brittisk konservativs memoarer blir till ett rop på en anständig höger. Men en promenad i parken kommer inte räcka, skriver Stina Pettersson.
Podcast Jesper Bengtsons nya podd om valkampanjer är ute nu!
Film Dagens Arena fick en exklusiv intervju med Ken Loach manusförfattare Paul Laverty, då han besökte Stockholm för att lansera duons nya film The Old Oak.
Håkans Hörna Estonia, Palmemordet, skotten som dödade JFK. Konspirationsteorierna flödar, även från annars sansade personer.
Det är en lögn att Medeltidsmuseet ska flytta. Men det går att hitta en annan lösning, skriver debattörerna.
Recension Det är en bok med hedervärda ambitioner. Men jag lämnar ändå läsningen med en sorts tomhet. Det skriver Johan Sjölander.
Torsten Rönnerstrand skriver om hur atombomben skildrats i film och litteratur genom åren, med anledning av de bioaktuella storfilmen Oppenheimer.